Calarasi: Concursul „Prietenii pompierilor”

Joi 3 iunie a.c., începând cu ora 09.00, în incinta stadionului municipal din Călăraşi  a avut loc etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat mai multe unităţi de învăţământ, (şcoli generale – gimnaziu) din întreg judeţul.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

Toţi cei care au urcat pe podium au primit din partea organizatorilor medalii, diplome şi premii.

Rezultate finale
locul 1  acoala nr  1 Modelu
locul 2  scoala nr 10 Mihai Viteazu Calarasi
locul 3  scoala nr  5 Nicolae Titulescu  Calarasi
locul 4 si premiul fair play  scoala cu clasele I -VIII  Chiselet

Unii au citit și asta: