in

EcOprovocarea: Peste 92 de tone de deșeuri, trimise spre reciclare de elevi și profesori

Concursul național de ecologie pentru tineri ecOprovocarea, o inițiativă ViitorPlus, a încheiat a zecea sa ediție, cea mai dificilă din punct de vedere logistic, dar cu atât mai satisfăcătoare: peste 92.000 de kg de deșeuri au fost trimise spre reciclare de către copiii și profesorii de școală generală și liceu.

4 școli generale din Maramureș, Prahova, Vâlcea și Galați primesc premii în bani pentru modernizarea și tehnologizarea spațiilor de învățare, în valoare de 20.000 de lei.

247 de echipe de profesori și liceeni din 184 de licee din întreaga țară au participat la concursul aflat al ediția cu numărul 10. Toate activitățile s-au derulat cu eforturi susținute și perseverență, într-un an școlar provocator, în care prezența fizică la școală a fost redusă, iar tot ce înseamnă concursul, adică munca în echipă, implicarea grupurilor mari de voluntari, acțiuni în natură, a trebuit să fie regândit.

EcOambasadorii, elevi și profesori din echipele de reciclare, plantare, igienizare, târguri de economie circulară au reușit, în anul școlar 2020-2021, să trimită spre reciclatori peste 32.000 de kg de deșeuri, au plantat peste 7.000 de puieți, au extras din areale naturale peste 600 saci de 120 de litri de gunoaie și au dat o nouă viață unui număr de peste 4.000 de obiecte în cadrul unor evenimente restrânse de donații în comunități.

Echipele înscrise în categoria grădini au realizat, până la ultimul detaliu, cu forțe financiare și organizatorice proprii, grădini comunitare care promovează valori de mediu esențiale. De exemplu, echipa Liceului Axiopolis din Cernavodă a creat o grădină de relaxare și educativă pentru copiii din Asociația Cernavodă Plus, iar echipa Liceului Aurel Vlaicu din Galați a dus la bun sfârșit o grădină ce le oferă elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber și de relaxare în incinta instituției de învățământ.

La finalul lunii august, 100 de elevi și profesori din Galați, Argeș, Constanța, Călărași, Caransebeș, Prahova, Mehedinți, Bistrița, Harghita și Timiș vor ajunge în tabăra de leadership, dedicată lor, la Moeciu.

Concursul Național ecOprovocarea și Concursul Național ecOprovocarea Junior vor continua și anul școlar următor, începând din luna septembrie, cu noi provocări adresate elevilor și profesorilor care și-au făcut un principiu din viața în acord cu natura.
ecOprovocarea este un program ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, organizat cu sprijinul: Tenaris Silcotub, Decathlon, L’Oreal, Ecotic, Nepi Rock, Goldman Sachs Gives, BRD – Groupe Societe Generale, DS Smith, Institutul Francez din București, Ambasada Franței în România.

Written by infomuntenia.ro

La zi: 23 iunie – curiozităţi, aniversări

Vreme caniculară: Recomandările pentru populație