Elev din Călărași, robocampion la nivel național

Ștefan Ionuț Valentin, elev al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Călărași, este singurul robocampion Nextlab.tech din județul Călărași.

Ionuț este în clasa a VII-a și este îndrumat de doamna profesor Olaru Adriana.

Concursul național de robotică Nextlab.tech, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării, este cea mai mare competiție de acest gen din România destinată elevilor din clasele III-IX.

Concursul a avut 3 faze. Prima fază s-a desfășurat online, cu roboți virtuali, iar în faza a doua s-au construit roboți fizici Nextlab.tech bazați pe Arduino.

Trecerea din faza I în faza a ­II-a s-a făcut pe baza unui test transdisciplinar, susținut pe platforma Nextlab.tech, în intervalul 15-30 aprilie 2020.

În faza a II-a s-au calificat 3649 de elevi din toată țara.

În urma rezultatelor de la test și a unui eseu moti­vațional, au fost selectați beneficiarii a 500 de kituri de roboți fizici Miro sau Technicus, oferite gratuit de Banca Comercială Română – sponsorul național al proiectului.

Școala Gimnaziale Nicolae Titulescu din Călărași s-a înscris la concurs cu trei elevi:  Ștefan Ionuț Valentin, Tudorache Bianca Gabriela și Tudorache Teodora Mihaela. Toți trei au obținut câte un robot.

La faza a treia (finală), care a avut loc în perioada 15 decembrie 2020 – 29 decembrie 2020 (prelungită până la 5 ianuarie 2021), au participat elevii calificați în faza a doua care au reușit să asambleze un robot Nextlab.tech (Miro sau Technicus) și să-l programeze pentru a parcurge un traseu.

Punctajul s-a acordat în funcție de timpul în care robotul a parcurs traseul.

Pe baza punctajului obținut, au fost selectați 250 de elevi robocampioni la Concursul național de robotică Nextlab.tech – ediția 2020.

Nextlab.tech este un motor educațional bazat pe inteligență artificială pentru învățare adaptivă. Poate fi folosit pentru diverse activități educaționale precum: proiectarea unitaților de invățare, organizarea de hackathoane, concursuri de robotică, evaluări, automatizarea livrării lecțiilor, cursuri școlare și activități pregătitoare destinate elevilor cu vârstă până la 16 ani.

Filmulețul cu prezentarea traseului parcurs de robotul programat de Ionuț:

Sursa foto: electrokits.ro

Unii au citit și asta: