Condusul fără permis: sport naţional, faza pe judeţ

Din ce în ce mai dese sunt cazurile în care poliţiştii depistează în trafic autovehicule conduse de persoane care nu posedă permis de conducere.În ultimele două zile, poliţiştii din Călăraşi s-au confruntat cu mai multe cazuri de acest fel, arată Biroul de Presă al IPJ Calarasi:

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 00.49, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat de Str. Rahova, din Călăraşi, un autoturism Dacia Logan, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale echipajului de poliţie.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului. În încercarea de a se sustrage verificărilor, autoturismului Dacia Logan s-a deplasat pe mai multe străzi din Călăraşi, unde a avariat două autoturisme staţionate.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Ş. VIRGIL-IONUŢ, de 22 ani, din Călăraşi, care nu posedă permis de conducere.
Întrucât nu s-a putut face dovada existenţei RCA, poliţiştii au reţinut plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi părăsirea locului accidentului, urmând a se propune soluţie prin parchet.
În dimineaţa de 07 iulie a.c., fiind în exercitarea atribuţiilor de patrulare intercomunală pe D.J. 402, în Comuna Curcani, o echipă mixtă, formată din poliţist, jandarm şi poliţist de frontieră au oprit în trafic un autoturism marca Dacia 1310,  condus de D. GHEORGHE, de 25 ani, din Comuna Şoldanu, Judeţul Călăraşi.
Din verificările efectuate a rezultat că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere, fiind întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În seara de 07 iulie a.c., în jurul orei 23 30, în timpul activităţilor de patrulare, echipa mixtă formată din poliţişti şi jandarmi au oprit în trafic, pe D.C. 401, autoturismul marca VW, condus de D. CLAUDIU-IONUŢ, de 17 ani, din Municipiul Bucureşti. Tânărul aflat la volan nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Unii au citit și asta: