Călăraşi: Consilierul Puiu Dumitrache a fost arestat pentru 29 de zile. SRI a contribuit la adunarea probelor

Puiu Dumitrache
foto Grup Facebook ” Pentru un Calarasi mai bun “

Marţi, 26 martie, judecătorii de la Tribunalul Călăraşi au admis cererea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, în cazul consilierului local Vasile Dumitrache – “Puiu”. Acesta este acuzat de luarea de mită şi trafic de influenţă.

La data de 25 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au prins în flagrant pe Dumitrache Vasile, consilier local şi membru în Comisia de atribuire a unor locuinţe din fondul locativ de stat în timp ce primea cu titlu de mită suma de 1400 lei.

În fapt, la data de 20 februarie a.c., a fost înregistrat un denunţ al T.D. privind o faptă de corupţie săvârşită de către consilier. Astfel, în luna ianuarie 2013, Dumitrache Vasile, profitând de calitatea sa de membru al amintitei comisii, i-a pretins denunţătoarei o sumă de bani pentru a-i facilita obţinerea unei locuinţe cu destinaţie socială şi a lăsat de înţeles că are influenţă pe lângă unii membri ai comisiei cărora le va remite o parte din suma solicitată.

Au fost efectuate două percheziţii, respectiv la locuinţa consilierului şi la sediul Primăriei municipiului Călăraşi.
La probarea activităţii infracţionale s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii precum şi al Serviciilor Operaţii şi Tehnic din cadrul DGA.

Puiu Dumitrache este consilier local PDL şi actor amator, ultima reprezentaţie fiind făcută pe 20 martie pe scena Centrului de cultură “Barbu Ştirbei”, consilierul PDL judecând rolul ţăranului în piesa pentru copii: “Aventurile lui Nică.” Puiu Dumitrache este cunoscut şi pentru rolul de Moş Crăciun, pe care îl joacă de ani buni cu mare succes.

Contestat pentru capacităţile sale politice chiar de unii colegi din partid, Puiu Dumitrache a beneficiat de sprijinul politic al fostuluiprimar Nicolae Dragu. Până acum, Puiu Dumitrache nu a mai fost implicat în nici un fel de fapte cu caracter penal.

Unii au citit și asta: