Consiliul judeţean Călăraşi a dat 60 de miliarde la gunoi

gunoiIeri, Consiliul judeţean a aprobat repartizarea a peste 60 de miliarde de lei vechi pentru închiderea depozitelor de deşeuri care nu sunt conforme cu normele europene.

Verificările anterioare, din teren, au relevat că în judeţul Călăraşi există un număr de 214 depozite neconforme situate în mediul rural, pe o suprafaţă de peste 123 de ha, volumul estimat al deşeurilor ridicându-se la 549.830 de metri cubi.

Guvernul a hotărât că depozitele neconforme din mediul rural trebuie închise până pe 16 iulie, în caz contrar România va fi penalizată de Uniunea Europeană, ajungându-se chiar la amenzi de 200.000 de euro pe zi pentru gropile de gunoi neconforme.

Dintr-o evaluare realizată de Consiliul judeţean Călăraşi, închiderea depozitelor de deşeuri neconforme se ridică la aproape 500 de milioane de lei vechi pentru fiecare hectar. Consilierii judeţeni din Călăraşi au votat, în unanimitate, alocarea de fonduri pentru închiderea vechilor gropi de gunoi, dar n-au găsit nici o soluţie pentru viitoarea gestionare a deşeurilor în mediul rural.

Marius STROE | infoMuntenia.ro

Unii au citit și asta:

1 Comentariu

  1. Si daca inchid gropile astea si taranii arunca mai departe gunoiul tot acolo, ce au rezolvat? Intai sa faca gropi de gunoi noi cum vor cei de la UE si apoi sa le inchida pe astea. Ca alttfel am realizat doar Cooperativa Munca in Zadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*