in

Consiliul judeţean Călăraşi a scăpat de feribot, dându-l în concesiune unui SRL

Directorul NitulescuAstăzi, în şedinţa Consiliului judeţean Călăraşi, consilierii au validat contractul de concesiune prin care serviciul de transport fluvial de mărfuri şi călători, pe ruta Călăraşi (RO) – Silistra (BG), trece din sarcina Consiliului judeţean în cea a unei firme private.

Firma SC Global Linie de Transport Dunărean SRL Bucureşti a obţinut concesionarea acestui serviciu, în urma unei licitaţii, suma pe care firma va trebui să o plătească pentru concesionarea feribotului o redevenţă de 241.570 euro anual, sumă ce va fi plătită în tranşe egale trimestriale. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 20 de ani, valoarea totală a contractului fiind de 4,8  milioane de euro.

Consiliul judeţean Călăraşi s-a dovedit un administrator slab al liniei de feribot, construită din fonduri europene, feribotul stând, în ultimele luni mai mult la mal, în timp ce Consiliu judeţean Călăraşi înregistra pierderi de miliarde de lei vechi.

SC Global Linei de Transport Dunărean SRL Bucureşti este aceeşi firmă care a înfiinţat la Călăraşi, în urmă cu două luni, încă o linie de transport a Dunării cu bacul.

Evident  că este greu de înţeles de ce Consiliul judeţean Călăraşi nu a găsit drumul spre rentabilitatea serviciului de feribot, în timp ce o firmă privată îşi propune să genereze profit în condiţii de plată către Consiliu a unei redevenţe anuale de peste 240.000 de euro.

în fotografie: Dan Niţulescu – reprezentantul firmei SC Global Linei de Transport Dunărean SRL Bucureşt

www.infomuntenia.ro