Consiliul Judeţean Călăraşi, o moşie unde fiecare face ce vrea?! Iliuţă se simte hărţuit

După ce, în mod repetat, Consiliul Județean Călărași a refuzat să ne pună la dispoziție foile de parcurs ale unor autovehicule din parcul auto (documente publice, conform Legii 544/2011), suspiciunea că instituția nu gestionează chiar în regulă patrimoniul și personalul angajat a devenit certitudine.

Mai multe zile, angajați ai Consiliului Județean Călărași au fost transportați la adresa unui imobil din municipiul Slobozia (jud. Ialomița) unde au executat lucrări de interes privat.

Marți, 8 august, microbuzul cu numărul de înmatriculare CL 23 CJC a fost depistat în timp ce transporta angajați ai Consiliului Judeţean Călăraşi în municipiul Slobozia. A plecat dimineaţa, aproape de ora 8, şi după ce s-a oprit să încarce materiale de la Bricodepot, a plecat spre Slobozia.

Şoferul a oprit doar când a întâlnit maşina lui Viorel Bîrzan, şef Serviciu administrativ în cadrul CJ Călăraşi. Au schimbat câteva vorbe, după care microbuzul şi-a continuat drumul, în viteză spre Slobozia. Aici, şoferul şi-a dat seama că este urmărit. A lăsat angajaţii într-o staţie Petrom, după care a încercat să-şi facă pierdută urma printr-un labirint de străduţe. S-a întors la Consiliul Judeţean, unde a parcat maşina şi a refuzat să răspundă la întrebarea: Ce a căutat la Slobozia, pe cine a dus acolo şi de ce? Şi-a căutat şeful, şi, după ce nu l-a găsit, a dispărut.

L-am găsit noi şi l-am întrebat ce a căutat maşina Consiliului Judeţean Călăraşi la Slobozia. N-am putut scoate o informaţie coerentă, în afara promisiunii că va răspunde oricărei întrebări. A dispărut, apoi şi dumnealui.

Mai precizăm că în ciuda asigurărilor date de Viorel Brînzan, Consiliul Judeţean obişnuieşte, de multe ori, să refuze să ofere informaţii de interes public ori o face trunchiat. CJ Călăraşi a refuzat, de două ori, să ne ofere foile de parcurs ale unor autoturisme din parcul său auto, iar la solicitarea să primim componenţa parcului auto al insituţiei, microbuzul Renault Trafic, cu numărul CL 23 CJC a fost omis. Exact autovehiculul de care vorbim aici.

Am dorit un punct de vedere şi de la preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, care ne-a transmis că nu ne poate primi pentru că are program de audienţe. Am hotărât să aşteptăm să termine programul de audienţe, ca apoi să ne explice şi nouă, în 30 de secunde, ce a căutat microbuzul la Slobozia şi ce fac angajaţii CJ acolo.

Drept răspuns la insistenţele noastre de a primi un răspuns, am fost legitimaţi de poliţiştii chemaţi la sediul CJ Călăraşi prin intermediul Serviciului Unic de Urgenţe 112. Poliţiştii s-au convins că nu prezentăm pericol public şi că nu există nici potenţialul unei altercaţii care să degenereze.

Ieşit din birou, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a ignorat, întrebările jurnaliştilor şi a refuzat să ofere un răspuns la întrebarea de bun simţ: Ce a căutat microbuzul CL 23 CJC la Slobozia?

Am lăsat la registratură o solicitare de informaţii publice, conform Legii 544/2011.

Vasile Iliuţă se simte hărţuit

La patru ore după refuzul preşedintelui Iliuţă de a oferi un răspuns la o întrebare simplă am primit, de la Biroul de Presă al Consiliului Judeţean, un comunicat de presă din care înţelegem că Vasile Iliuţă se simte hărţuit atunci când este întrebat cum sunt gestionaţi bani publici.

Îl reproducem integral, considerând că este corect să relatăm şi punctul de vedere al instituţiei Consiliului Judeţean:

Astăzi, la sediul instituției, am fost martorii unui eveniment pe care îl dezaprobăm total.
Din punctul nostru de vedere acțiunea de hărțuire care a avut loc atât la adresa angajaților Consiliului Județean Călărași cât și la adresa președintelui Vasile Iliuță are în spate o strategie de denigrare pusă la cale de persoane ale căror interese au fost afectate.
Asigurăm cetățenii județului că nu vom răspunde acestor atacuri și că vom acționa pe toate căile legale pentru a neutraliza astfel de factori perturbatori.
Obiectivele echipei Iliuță sunt altele decât a intra într-o polemică neconstructivă: legalitatea actului administrativ și indentificarea nevoilor comunității.

Unii au citit și asta:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*