in

Consiliul judeţean Călăraşi: şedinţă de 5 minute

consiliul judetean CalarasiConsilierii judeţeni din Călăraşi au mai obţinut un record, astăzi, după ce au dat gata o şedinţă, fie ea şi extraordinară, în doar cinci minute. Deşi pe ordinea de zi se aflau trei proiecte de hotărâri, s-a putut considera că reprezentanţii din Consiliul judeţean Călăraşi au votat pentru un singur lucru.

Practic, consilierii judeţenei s-au mai strâns, încă o dată, pentru a împărţi (din nou) cei 139 de miliarde de lei vechi din fondul destinat cofinanţărilor proiectelor de infrastructură şi a programelor de dezvoltare locală către primăriile din judeţ.

Pentru că multe din primăriile conduse de primari ai PDL nu au primit nici măcar un leu din sumele solicitate, consilierii judeţeni PDL au părăsit sala de şedinţe, în semn de protest, la şedinţa de Consiliu din data de 30 septembrie. Ei au acuzat atunci executivul Consiliului judeţean Călăraşi că a politizat repartizarea banilor pentru primăriile din judeţ.

În urma eliberării din funcţie a lui Doru Ioan Tărăcilă, PDL a obţinut postul de prefect al judeţului Călăraşi. Cum sângele (politic) apă nu se face, noul prefect (Enciu Niculae) a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu judeţean, invocând nereguli în procedura de aprobare a criteriilor de repartizarea a sumelor.

Ca să nu treacă vremea şi banii să se piardă, preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că va negocia cu PDL repartizarea sumelor astfel încât consilierii acestei formaţiuni să nu se mai opună aprobării hotărârii iar prefectul să nu mai caute pricini de atacat în justiţie.

Aşa se face că astăzi consilierii au venit la şedinţă unde au fost unanim de acord cu revocarea vechii hotărâri, cu criteriile de repartizare şi cu noua repartizare a sumelor.

BCS : Crin Antonescu a urcat pe locul II

Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” Călăraşi – 125 de ani de la înfiinţare