Consiliul Judeţean Călăraşi vrea să facă un credit pe 16 ani

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, la ora 13:00, consilierii județeni sunt convocați în şedinţă ordinară în sala de şedinţe a Consiliului Județean.

Pe ordinea de zi a ședinței se află și aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 12.790.117,6 lei pe o perioada de 16 de ani.

Contractarea acestei finanțări este propusă pentru refinanțarea contractului de împrumut incheiat cu CEC BANK Bucuresti, sucursala Călărași în anul 2014.

Datoria publica angajată de Consiliului Judetean Calarasi până la 31 decembrie 2018, data la care s-a încheiat perioada de tragere din creditul de 17.000.000 lei este in valoare de 12.790.117,6 lei.

Din bugetul propriu al judetului Calarasi se asigura integral plata serviciului anual al datoriei publice locale, a oricaror impozite si taxe aferente realizarii obiectivelor de investitii de interes local, precum și alte cheltuieli neeligibile ale finantarii rambursabile.

La aceasta dată, dobânzile practicate de bancile comerciale la creditele pentru finanțarea investițiilor, sunt mai mici decât dobanda contractata, fapt pentru care se impune refinanțarea sumei consumate din contractul de credit încheiat cu CEC BANK.

Prezentul proiect de hotarare va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni.

Unii au citit și asta: