Constantin Tudor a închis Evenimentul de Călăraşi

Evenimentul de Calarasi.jpg

După ce publicaţia a scos pe piaţă numărul 600, acţionarul majoritar al săptămânalului Evenimentul de Călăraşi, Constantin Tudor, a hotărât sistarea apariţiei ziarului. Tudor motivează decizia de închidere a ziarului prin nerentabilitatea publicaţiei, accentuată de criza economică ce a diminuat consistent încasările de publicitate.

Evenimentul de Călăraşi a fost fondat, în anul 2000, de jurnalistul Marius Stroe în asociere cu Răzvan Meseşeanu (acesta a abandonat domeniul presei pentru a se dedica politicii). În anul 2005, publicaţia a fost preluată de fostul prefect Constantin Tudor (în asociere cu actualul viceprimar Virgil Dumbravă şi deputatul Vasile Iliuţă) , într-un moment în care săptămânalul se afla în topul de vânzări al publicaţiilor locale.

În anii următori, din cauza politizării ziarului, cât şi datorită unui management editorial şi de personal defectuos, Evenimentul de Călăraşi a pierdut consistent din cota de piaţă, culminând cu situaţia în care încasările din publicitate să nu mai poată susţine cheltuielile cu personalul şi tipografia.

Evenimentul de Călăraşi a fost singura publicaţie din Călăraşi care dedica, în fiecare număr, o pagină pentru popularizarea acţiunilor şi personalităţilor culturale din zonă. Rubrica de cultură era realizată de Constantin Mitulescu.

Unii au citit și asta: