Contrabandişti de ţigări săltaţi de poliţiştii din Călăraşi

politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din Calarasi au descoperit şi reţinut peste 16.000 pachete de ţigări fără documente de provenienţă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi.

În dimineaţa de 02 octombrie a.c., peste 40 de poliţişti de frontieră călărăşeni şi lucrători ai I.J.J. Călăraşi, cu sprijinul informativ şi suportul tehnic al structurii judeţene a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au desfăşurat simultan un număr de 9 descinderi pentru punerea în aplicare a tot atâtea mandate de percheziţie la domiciliile membrilor unei reţele implicate în traficul cu ţigări de contrabandă.

Activitatea infracţională a membrilor reţelei, despre care se deţineau informaţii referitoare la implicarea în colectarea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub regimul vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, a fost monitorizată timp de aproximativ 2 luni de către poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere – Călăraşi.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite un număr de 16.457 pachete de ţigări purtând mărcile HILTON, ASHIMA, WINSTON şi M&M, cu timbru aparţinând R.Moldova, valoarea acestora de piaţă ridicându-se la aproximativ 230398 lei, iar prejudiciul cauzat statului roman prin neplata de taxe şi accize, se ridică la suma de 148113 lei.
Tot pe timpul percheziţiilor au mai fost descoperite importante sume de bani în monedă naţională şi în euro, bani despre care se deţin date certe că provin din contrabanda cu ţigări.

La finalizarea cercetărilor, organele de anchetă au emis 4 mandate de aducere, iar pentru doi dintre membrii reţelei s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentaţi judecătoriei Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

tigari

Unii au citit și asta: