in

Copil de 13 ani – autor a două tâlhării în Călăraşi

politia2Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată în zilele de 05, respectiv 06 august a.c., cu privire la săvârşirea a două fapte de tâlhărie, având acelaşi mod de operare – smulgerea de la gât a lănţişorului.

Activităţile efectuate de poliţişti au condus la identificarea minorului M. V. de 13 ani, din Municipiul Călăraşi, aflat în abandon şcolar, bunurile sustrase de acesta fiind recuperate şi restituite părţilor vătămate, cercetările fiind continuate în cele două cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că minorul provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate, iar acesta a fost lăsat în grija unei bunici, care locuieşte într-o locuinţă improprie creşterii şi educării acestuia şi celor 5 fraţi, având posibilităţi materiale reduse.

Având în vedere această situaţie şi faptul că infracţiunea de tâlhărie este o faptă gravă, săvârşită cu violenţă, tratată cu deosebită atenţie de poliţie, a fost înştiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fiind solicitată instituirea unei măsuri de protecţie socială asupra acestuia.

Minorul a fost internat într-un centrul de primire în regim de urgenţă din cadrul D.G.A.S.P.C. Călăraşi, urmând ca dosarele penale să fie înaintate parchetului cu propunerea de a fi internat într-o instituţie de specialitate.