in

Corneliu Vadim Tudor: “Mesajul meu către români este să vină la vot! Să nu creadă nici o iotă din sondajele mincinoase “

corneliu vadim tudorInterviu acordat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, postului Radio România Actualităţi:

* Realizator: Luminiţa Apostolescu – În această ediţie, ne reîntîlnim cu preşedintele PRM, candidatul acestui partid la Preşedinţia României, domnul Corneliu Vadim Tudor. Bine aţi revenit la noi!

* Corneliu Vadim Tudor: Vă mulţumesc pentru invitaţie. Bună ziua, tuturor!

* Realizator: Domnule preşedinte, veniţi de la Bruxelles. V-aţi întors azi-noapte de la Parlamentul European. Ce aţi făcut acolo?

* Corneliu Vadim Tudor: Mi-am lăsat treburile, nu de izbelişte, dar puţin deoparte, pentru că era sesiunea Parlamentului European şi pentru că fusesem rugat de o delegaţie de mari rabini din Israel şi din SUA. Este o delegaţie pe care o primisem cu cîteva săptămîni înainte, la sediul central al PRM, din Bucureşti. M-au împuternicit să fiu purtătorul lor de cuvînt, al evreilor, din Organizaţia Mondială Athra Kadisha – kadisha înseamnă “sfînt” în ebraică – înfiinţată pentru conservarea cimitirelor, sinagogilor, templelor etc., dar nu numai ale evreilor, ci ale tuturor naţiunilor şi religiilor.

Este vorba şi de români. Noi am avut, şi avem în continuare, mari probleme cu cimitirele eroilor români, din ambele războaie mondiale, de pe teritoriul Ungariei. Acum cîţiva ani, în Ucraina, a fost incendiată o biserică românească de pe la 1650. Avem şi noi, repet, mari probleme. Eu sînt un om al Bibliei şi, indiferent de religie, cred că toată lumea are dreptul sacru să-şi apere înaintaşii, să conserve osemintele lor, şi pentru asta m-am dus acolo. A fost o luptă destul de grea, întrucît am observat cîtă rezistenţă, cîtă reţinere există din partea unora din anumite ţări, cînd m-au văzut cu un mare rabin din Israel, Kalmanovitz, care fusese delegat să asiste, şi el.

Pînă la urmă, am luat cuvîntul, miercuri seara. Am cerut înfiinţarea unei Comisii, în cadrul Parlamentului European, pentru apărarea lăcaşurilor şi cimitirelor, precum şi a construcţiilor sacre ale tuturor religiilor, inclusiv ale românilor ortodocşi. Consider că a fost un mare succes, iar evreii sînt mulţumiţi, deoarece, iată, eu, care eram considerat antisemitul de serviciu, sînt singurul care a răspuns apelului lor. De ce? Pentru că avem un numitor comun: Biblia.

* Realizator: Am înţeles. Să revenim la campania prezidenţială, domnule Corneliu Vadim Tudor. Ce părere aveţi despre această campanie? Este aşa cum v-aţi fi aşteptat dvs., pentru că aveţi experienţa campaniilor electorale?

* Corneliu Vadim Tudor: Eu am experienţă, dar martor îmi e bunul Dumnezeu şi martori îmi sînteţi şi voi, colegii mei mai tineri de la Radio, că niciodată nu am intervenit, cel puţin în campanii electorale, în asemenea lupte sterile. Amintiţi-vă că eu am trecut prin aceste furci caudine şi mi s-au vărsat căldări întregi cu potroace, ca să nu zic altfel, în cap, între cele două tururi de scrutin de la finele anului 2000, cînd eram demonizat, pus la stîlpul infamiei.

Junele Florin Călinescu, împreună cu mai vîrstnicul Ion Ţiriac, erau la Pro TV şi spuneau, în direct: “Dacă vine Vadim la Putere, ne vor bombarda americanii şi, dintre ruine, vom mînca şobolani morţi”. Nu am mai pomenit atîta abjecţie. Lipsea tandreţea din piesa regretatului Teodor Mazilu, pe care l-am cunoscut – Dumnezeu să-l ierte! Aşadar, eu am trecut prin asta. Nu aveam cum să răspund, nu m-am pus la mintea lor şi, iată, acum, repet, vă iau ca martori, că eu nu mă regăsesc în aceste scandaluri, pentru că lumea este sătulă de genul acesta de certuri stupide. Lumea vrea să se rezolve problemele esenţiale de supravieţuire.

Bate la uşă o iarnă care se anunţă dificilă, iar ei se bat, se duelează în stenograme, în tot felul de acuzaţii, şi este pe undeva, din punctul lor de vedere, firesc să fie aşa, pentru că toţi sînt vinovaţi. Toţi s-au perindat la Putere, de 20 de ani încoace, şi nu mai au soluţii, nu mai au subiecte de discuţii decît să se acuze unii pe alţii. În ceea ce mă priveşte, soluţia noastră, a PRM-ului, sînt EU însumi. Este integritatea mea morală. Este faptul că toată lumea în România ştie că noi nu am fost la Putere, pentru că nu am fost lăsaţi să venim la Putere, să arătăm ce ştim şi ce putem face.

* Realizator: Dumneavoastră aţi încercat să luaţi pulsul străzii în această campanie electorală. V-aţi întîlnit cu oameni în cîteva pieţe bucureştene. Aţi ascultat problemele lor. De ce s-au plîns, domnule preşedinte, cel mai mult românii? Ce aşteaptă ei de la un viitor preşedinte?


* Corneliu Vadim Tudor: Repet ceea ce spunea Nicolae Iorga, într-un necrolog, la parastasul de 6 săptămîni al ţăranilor morţi în timpul răscoalelor din 1907. Citez din memorie: “Românul e o fiinţă nobilă. El nu se revoltă atît pentru lipsa pîinii de toate zilele, pentru lipsa condiţiilor de viaţă, ci pentru pălmuirea obrazului său moral”. Ţăranul român a fost pălmuit, a fost umilit atunci. Iată că, după 100 de ani, retrăim această stare de spirit: românii sînt umiliţi, sînt batjocoriţi. Au fost minţiţi sistematic.

Uitaţi-vă, ce campanie electorală deşănţată se face pe tot teritoriul ţării. Noi sîntem aici, în inima României, în Capitala României, de unde ar trebui, vorba lui Ioan Slavici, la 1884, să răsară soarele pentru toţi românii. Dar nu am mai pomenit afişajul acesta agresiv, dezgustător. Aveam, şi eu, cîteva afişe şi cîteva bannere, şi mă aflam încă la Bruxelles, cînd adjuncţii mei mi-au raportat, la telefon, că nişte huligani de la un anumit partid – nu am să-i dau numele – au lipit noaptea afişele candidatului lor peste afişele mele. Noi nu avem bani, ca dovadă sărăcia propagandei noastre.

Ce vor românii? Vor o viaţă cu adevărat mai bună, vor ca sacrificiul acelor miei duşi la tăietor, cum spunea un alt mare istoric, Vasile Pârvan, despre martirii din războiul pentru întregirea neamului, să nu fi fost inutil. Noi, se pare că ne întoarcem către Evul Mediu, sau către peşteri: dacă se aruncă nişte pîini, sau nişte conserve dintr-un camion, au loc aproape scene de canibalism, se sfîşie românii între ei, aşa ceva n-a fost nici pe timpul celui de al II-lea război mondial.

* Realizator: În programul dumneavoastră electoral spuneţi că, în primii 3 ani de mandat, veţi lua măsuri pentru crearea a cel puţin 1 milion de locuri de muncă.

* Corneliu Vadim Tudor: Da

* Realizator: În ce domenii credeţi că ar putea fi create aceste locuri de muncă?

* Corneliu Vadim Tudor: Exact în domeniile de unde au dispărut locurile de muncă. Am o evidenţă, mi-au făcut-o consilierii mei, o să ţin o Conferinţă de Presă chiar astăzi. În ultima ediţie din ziarul meu, “Tricolorul”, am publicat un articol- “Marile privatizării frauduloase, care vor fi anulate de Vadim şi de PRM”. Aş vrea să citesc, dacă îmi permiteţi, cîteva rînduri.

* Realizator: Vă rog.

* Corneliu Vadim Tudor: Prezint aceste extrase ca să vadă lumea în ce punct sîntem noi la ora actuală şi ce ar trebui să facă o guvernare sănătoasă, normală la cap, care nu vrea să desăvîrşească genocidul în această ţară. Citez: “Unul dintre răspunsuri îl aflăm din analiza modului în care s-au făcut privatizările în România. Au fost privatizate fraudulos, pînă în momentul de faţă, aproximativ 6.000 de întreprinderi, evaluate la 700 de miliarde de euro. Cele 6.000 de întreprinderi au fost vîndute cu aproximativ 70 de miliarde de euro, adică 10% din valoarea de piaţă. Pe aceste 6.000 de întreprinderi privatizate fraudulos s-au încasat, pînă în momentul de faţă, numai 7 miliarde de euro, adică 1% din valoarea de piaţă”.

Şi acum, iată fraza cheie: “Prin privatizarea ilegală a acestor întreprinderi s-au pierdut peste 6 milioane de locuri de muncă, au fost daţi afară românii din servicii”. Se pot crea locuri de muncă, fireşte că nu peste noapte, dar să vedem cum putem împuşca, vorba românului, doi iepuri dintr-un foc: să rezolvăm şi problema şomajului, care cred că la noi are o rată de cel puţin 10% , ca în Federaţia Rusă…

* Realizator: Aproape 700 de mii de oameni.

* Corneliu Vadim Tudor: Mai mult.

* Realizator: Sînt datele oficiale.

* Corneliu Vadim Tudor: Am depăşit milionul, haideţi să fim realişti. Dar în ce domeniu nu mint ăştia? Mint şi cînd respiră, cînd se trezesc dimineaţa mint, cînd se culcă noaptea, uneori morţi de beţi, să nu dau exemple, de asemenea mint. Sînt peste 1 milion de şomeri. Vorbeam de rezolvarea unei părţi a problemei şomajului şi de soluţionarea situaţiei locative. Numai în Bucureşti sînt peste 60.000 de cereri de locuinţă.

* Realizator: Propuneţi…

* Corneliu Vadim Tudor: Cum Doamne iartă-mă, de ce nu e nici o minte lucidă, care să aibă pîrghiile necesare? Preşedintele ţării are aceste pîrghii. La nevoie, dacă nu-l ascultă Guvernul, sau Parlamentul, poate da decrete prezidenţiale şi poate să repună economia în rosturile ei fireşti. Propun să se facă un Program Naţional de construcţie a locuinţelor…

* Realizator: 150 de mii de locuinţe, spuneţi dumneavoastră în programul dumneavoastră…

* Corneliu Vadim Tudor: În primul rînd, pentru tineri, care vor să îşi întemeieze o familie şi nu au unde să doarmă. Am fost în Piaţa Obor şi în Piaţa Moghioroş, şi e una dintre problemele pe care le-am discutat cu ţăranii de acolo, veniţi din multe judeţe ale ţării, mai ales din cele limitrofe. Nu sînt navetişti, zi şi noapte, de multe ori mai dorm aici, în Bucureşti. I-am întrebat unde dorm. Dorm în Gara de Nord? Dorm pe tarabe, sau sub tarabe. Vine gerul necruţător al iernii, nu s-ar putea face nişte locuinţe de serviciu în jurul marilor pieţe agro-alimentare? S-ar putea, ar fi şi oamenii ăia mulţumiţi, le-am apăra sănătatea. Şi ar fi şi bucureştenii aprovizionaţi cum trebuie.

* Realizator: Cu ce bani, domnule Corneliu Vadim Tudor?

* Corneliu Vadim Tudor: Dar unde sînt banii? Luminiţa Apostolescu, stimaţi români, unde sînt banii, pentru că am depăşit 120 de miliarde de euro datorie publică externă? Unii mari specialişti spun că nu-i chiar aşa, că sînt numai 80 de miliarde. Hai să zic că sînt 80 de miliarde, cum pretind ei. Unde s-au dus banii ăştia? Pentru numele lui Dumnezeu, vă spun eu că, în mare parte, s-au întors la băncile-mamă, sau la Fondul Monetar Internaţional, ori la Banca Mondială, sau la acele instituţii din comunitatea europeană care, chipurile, ne-au împrumutat. Mă întrebaţi cu ce bani. Ia să se recolteze ca lumea taxele şi impozitele, că e o evaziune fiscală îngrozitoare, şi, repet, să funcţioneze economia reală, nu pe hîrtie.


* Realizator: Probabil că atunci cînd aţi fost în pieţe, domnule Corneliu Vadim Tudor, aţi vorbit şi cu producătorii agricoli. Ce domeniu credeţi dumneavostră că este producător de bani pe piaţa europeană, din agricultura României?

* Corneliu Vadim Tudor: Acum este o competiţie, noi trebuie să fim realişti. De pildă, eu, alaltăieri, am vorbit în Parlamentul European aproximativ 1 minut şi 30 de secunde, am caseta filmată. Acolo nu poţi vorbi decît între 1 minut şi 2 minute, deoarece sînt peste 720 de europarlamentari. Ar trebui o zi formată din 100 de ore ca să vorbească toţi. Ne supunem rigorilor comunităţii europene, dar, de asemenea, putem şi avem obligaţia să accesăm fondurile europene.

Nu avem decît să imităm, păstrînd proporţiile, fireşte, situaţia din Spania, din Franţa, din Germania. Adică, ce fac ei pentru asigurarea hranei propriei populaţii şi pentru export. Este vorba şi de o tradiţie istorică. România a fost schela de grîne a Europei, cum se zice. La noi, la Brăila şi la Galaţi, se stabilea preţul la grîu pentru tona de grîu în Europa interbelică. Aşadar, este vorba de cereale, de legume şi fructe, şi de zootehnie.

* Realizator: Mai avem 30 de secunde, domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor, şi v-aş ruga, în final, să trasmiteţi mesajul dumneavoastră pentru ascultători.

* Corneliu Vadim Tudor: Mesajul meu către români este să vină la vot! Să nu creadă nici o iotă din sondajele mincinoase difuzate de cîţiva indivizi certaţi cu legea, care joacă la două capete şi care pe mine mă dau cu 5-6, maximum 7%. Este vorba despre un Barometru de opinie făcut marţi, la PD-L. Printre altele, Blaga, Videanu şi ceilalţi ar trebui să spună, dacă nu ei, măcar ANI, ce-i cu conturile lor în străinătate. Ei au coordonat sondajul. Eu sînt pe locul 1, cu 34%, şi Băsescu e pe locul 4, cu 13%. Fraţilor, veniţi la vot/ Să-i dăm Mafiei peste bot!

* Realizator: Vă mulţumesc, domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor, pentru participare.

* Corneliu Vadim Tudor: Cu multă dragoste.