in

Coronavirus, Călărași: Numărul infectărilor a depășit 200

Luni, 13 iulie 2020, la nivelul județului Călărași, 209 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 150 au fost declarate vindecate, iar alte 10 persoane au decedat.

Pentru 647 de persoane a fost recomandată măsura autoizolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 147 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și o persoană a ieșit din carantină.

Informațiile sunt furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.