Costin Mirescu – consilier USR: “Sunt recunoscător anului 2020 pentru că…”

Trei întrebări pentru oameni ce aparțin vieții publice a județului Călărași. Azi răspunde Costin Mirescu (USR-PLUS ) – consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Călărași.

1. Ce a însemnat anul 2020 pentru dumneavoastră?

În primul rând 2020 a însemnat și pentru mine ce a însemnat pentru întreaga lume: pandemia de Covid 19 și toate provocările pe care aceasta le-a adus. Ne-am confruntat cu acest virus teribil și majoritatea acțiunilor noastre fie i s-au subsumat, fie au fost dictate de prezența sa. Am învățat un nou tip de comportament, am învățat – unii dintre noi – să respectăm reguli mai stricte, într-un cuvânt, ne-am adaptat.

Pentru mine 2020 a fost și un an foarte intens din punct de vedere politic, mai ales în cea de-a doua jumătate a sa. Am participat de pe prima poziție a listelor de candidați la două campanii electorale pentru tot atâtea rânduri de alegeri. Nu am reușit să ajung să reprezint călărășenii în Parlamentul României, dar am obținut un mandat de consilier local pe care mă străduiesc să-l onorez cu muncă, transparență și responsabilitate.

2. Ce motiv ați avea să fiți recunoscător acestui an?

Sunt recunoscător în primul rând pentru faptul că eu și familia mea suntem sănătoși, că am reușit să ne protejăm suficient de bine și, poate, să fim suficient de norocoși pentru a evita contactarea acestui virus.

Apoi sunt recunoscător pentru încrederea pe care mulți călărășeni ne-au acordat-o prin voturile lor la cele două runde de alegeri. Poate că nu pare mult, dar e copleșitor să știi că peste 5000 de oameni au hotărât că tu și colegii tăi din Alianța USR PLUS sunt cea mai bună opțiune pentru a reprezenta comunitatea.

Nu în ultimul rând, sunt recunoscător pentru că închei acest an așa cum l-am și început: alături de familia mea, de soția mea și cei doi copii ai noștri, în pace, iubire și armonie.

3. Ce vreți să vă aducă anul 2021?

Cred că în 2021 vom avea cu toții nevoie de o mare putere de muncă. Trebuie să ne mobilizăm la toate nivelurile societății pentru a scutura această amenințare care, iată, ține deja de prea mult timp și pentru a începe să reconstruim. Avem acum această șansă de restart, de resetare socială, politică, civică și, poate, personală. Vreau să găsim în 2021 forța lăuntrică și capacitatea de a fructifica această șansă pentru că nu știu când vom mai beneficia de una similară. Va trebui să învățăm să ne poziționăm cu toții într-o lume post-pandemică și modul în care vom face asta ne va influența pentru o lungă perioadă de acum încolo. Sper să avem înțelepciunea care să ne conducă doar la decizii bune.

La un nivel mai personal, îmi doresc doar ce am acum: sănătate, liniște și putere de muncă. Și același lucru îl doresc pentru toată lumea.

Unii au citit și asta: