Costin Mirescu, USR-PLUS: “Acum este timpul pentru o schimbare adevărată”

Costin Mirescu deschide lista pentru Camera Deputaților pe care USR PLUS Călărași o propune alegătorilor la 6 decembrie. Convingerea sa, dar și a colegilor săi este că singura modalitate prin care putem să îmbunătățim sistemul de sănătate, educația, economia și toate celelalte sisteme importante într-un stat este eliminarea hoției din toate instituțiile publice.

“Hoția este termenul generic pe care îl îmbracă toate formele de risipă a banului public, dar și de sfidare a bunului-simț în instituțiile statului. Nu ne mai putem permite încă patru ani în care să permitem persoanelor cu condamnări penale care încă nu s-au reabilitat să ocupe funcții publice. Vom introduce acest principiu în Constituție, așa cum e firesc într-un stat de drept și așa cum au cerut peste un milion de oameni care au semnat inițiativa Fără Penali în Funcții Publice.

Nu ne mai putem permite creșterea continuă a volumului cheltuielilor de la bugetul de stat necesare achitării pensiilor speciale. Să luăm doar exemplul acelor beneficii rezervate aleșilor locali. Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene vor primi, toți, pensii speciale. Un calcul simplu ne arată că în acest sistem vor intra circa șapte mii de persoane la fiecare patru ani. Iar indemnizația medie pe care o vor primi pentru un singur mandat este de circa 2300 de lei pe lună. Și vor putea primi această indemnizație pentru trei mandate. Se va ajunge la sume importante care nu vor avea nici justificare, nici sursă de finanțare. Cu USR PLUS la guvernare vom identifica soluții legale și constituționale de eliminare sau de supra-impozitare până la dispariție a acestor pensii.

România are nevoie de o nouă clasă politică. Aceasta s-a născut la 27 septembrie, atunci când aproape două mii de reprezentanți ai USR PLUS au devenit aleși locali. E important să continuăm și la alegerile parlamentare din 6 decembrie, atunci când va trebui să trimitem și în Parlamentul României un număr important de deputați și senatori USR PLUS. Noi suntem singurii care putem să curățăm sistemul politic de hoție, pentru că suntem singurii care nu am mai fost până acum la guvernare. PSD și PNL conduc România de 30 de ani. Acum este timpul pentru o schimbare adevărată. După 30 de ani, e timpul să votăm și altfel.”, a declarat Costin Mirescu.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România (Parte a Alianței USR PLUS), CUI Mandatar 11200021
Realizat de MEDIA SUD EST S.R.L.

Unii au citit și asta: