in

Covid-19, în Călărași: Care sunt noile măsuri de relaxare

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Călărași a stabilit noi măsuri de relaxare care sunt valabile începând cu 1 iunie 2021.

Cinematografele și sălile de spectacole pot funcționa cu maxim 70% grad de ocupare și purtarea măștii de protecție.

Evenimentele culturale și spectacolele în aer liber sunt permise pentru mai mult de 1000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, cu mască de protecție.
Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS –COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Restaurantele și cafenelele pot funcționa la interior și pe terase până la ora 24, la maxim 70% din capacitatea maxima a spațiului. Accesul este permis și în intervalul orar 05:00 – 24:00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-COV 2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Activitatea în sălile de fitness este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în exterior și de maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mica de 16 ani.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5:00 – 24:00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV 2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Pot fi folosite locurile de joacă amenajate în parcurile municipiului Călărași.

Written by infomuntenia.ro

ISU Călărași are un nou coleg venit din Ialomița

Fotbal: Dunărea Călărași merge la Voluntari, pentru meciul retur de promovare în Liga 1