in

Covid-19: Noi restricții în Municipiul Călărași

Având în vedere că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Călărași în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a stabilit o serie de măsuri cu aplicabilitate locală.

Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, cu următoarele excepții:
* Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
* Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
* Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției;
* Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional/personal, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (în cazul persoanelor prevăzute la punctul 1) sau o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (modelul declarației poate fi descărcat accesând următorul link: https://cl.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/).

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor desfășura activitatea în intervalul orar 05:00 – 22:00, cu excepția unităților farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorilor economici din domeniul transportului rutier de persoane și mărfuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 24:00.
Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Activitatea barurilor, cluburilor și a discotecilor este interzisă.

Organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri) este permisă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi nr. 138 din 15.10.2021, care cuprinde toate măsurile, poate fi descărcată accesând următorul link: https://cl.prefectura.mai.gov.ro

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călărași: Creștere alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus

Elevi ai Colegiului Barbu Știrbei, invitați la „European Youth Seminar”