COVID-19: Polițiștii călărășeni intensifică acțiunile

Miercuri, 10 februarie 2021, polițiștii călărășeni au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Acțiunile au avut loc în zonele unde se formează aglomerări de persoane, centre comerciale, piețe și mijloace de transport în comun.

La nivelul județului, echipele mixte de control au efectuat verificări la 158 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 10.750 de lei.

Polițiștii au verificat, în vederea respectării măsurilor de siguranță, 618 mijloace de transport, 158 dintre acestea fiind mijloace destinate transportului public în comun și 1.073 de persoane, dintre care 153 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 920 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Cetățenilor le este reamintit să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unii au citit și asta: