in

COVID-19: Polițiștii și jandarmii călărășeni, în acțiune de prevenire și informare

Polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități pentru informarea, conștientizarea și responsabilizarea populației cu privire la riscul de infectare cu SARS-CoV-2.

Joi, 20 august 2020, polițiștii au organizat, în municipiul Călărași, activități de prevenire și informare a cetățenilor cu privire la riscul de infecatere cu SARS-CoV-2.

Polițiștii au discutat cu cetățenii despre riscul infectării, necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială.

Scopul acțiunilor a fost protejarea sănătății cetățenilor și prevenirea desfășurării unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări.

Recomandările au fost susținute de materiale cu caracter preventiv și măști de protecție, pe care le-au distribuit oamenilor.

La acțiune au participat și jandarmi.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.