COVID-19: Record de cazuri noi, în Călărași

Joi, 29 octombrie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1585, cu 56 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

În carantină la domiciliu sunt 1566 de persoane.
272 de persoane se află în izolare la domiciliu, în timp ce 97 de persoane sunt în izolare instituționalizată (internate).

De la începutul pandemiei, 451 de persoane au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate decese.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 10 persoane din județul Călărași au fost reconfirmate pozitiv.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta: