in

COVID-19: Scade rata incidenței, la nivelul județului Călărași

Marți, 19 ianuarie 2021, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 6878, cu 17 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

705 persoane se află în carantină la domiciliu, în timp ce alte 261 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

48 de persoane se află în izolare instituționalizată (internate).

788 de persoane au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate decese.

La nivelul județului Călărași, 228 de persoane au decedat de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 6 persoane din județul Călărași au fost reconfirmate pozitiv.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori, în județul Călărași, este de 1,25.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.in decembrie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 5673, cu 49 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.