Creștere de peste 100% a numărului de toalete publice din București

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice din Municipiul București.

În urma acestui studiu, s-a constatat că în anul 2020 exista o crestere de 155% a numrului de toalete (562 toalete publice) fata de cele existente la nivelul anului 2018 (220 toalete publice).

Acestea se afla în subordinea Primăriilor de Sector, Primariei Municipiului Bucuresti sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement București.

Cele mai multe toalete publice se afla in sectorul 1, respectiv 31.8% din totalul toaletelor, iar la polul opus cu cele mai putine toalete este sectorul 5, cu 5.1%.

Toate toaletele publice din sectorul 2 se afla in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti – Directia Utilitati Publice.

73.3% din totalul toaletelor existente in Municipiul Bucuresti se afla in administrarea altor institutii decat a Primariilor de sector, respectiv :
– 64.7 % in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti (procent raportat la 73.3 % din toalete);
– 8.54 % in administrarea Administratiei lacuri, parcuri si agrement Bucuresti (procent raportat la 73.3% din toalete).

Din punctul de vedere al tipurilor de toalete existente in Municipiul Bucuresti acestea sunt:

– 71.4 % toalete ecologice
– 24.2 % toalete automate
– 2.5% toalete tip cladire
– 1.9 % containere sanitare

“Toaletele publice intr-o capitala europeana sunt insuficiente atat pentru cei care locuiesc aici, cat si pentru cei care tranziteaza capitala. Normalitate pentru multe tari euorpene insa nu si pentru Romania. Accesul la toalete publice ar trebui sa fie prioritar pentru autoritati si sa acorde mai multa atentie acestor servicii. Fiind o capitala europeana tranzitata de multi turisti, acestia trebuie sa aiba aceleasi beneficii ca in proprile tari. “ Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Unii au citit și asta: