Crin Antonescu: “Lupta pentru Preşedinţie nu înseamnă tot”

tineret USL Crin Antonescu la Constanta.jpg (7)

Aproximativ 2500 de tineri din toată ţara, membri şi simpatizanţi ai USL, s-au strâns, sâmbătă, în Sala Sporturilor din Constanţa, pentru a-şi demonstra sprijinul pentru candidatul USL la funcţia de preşedinte al României, Crin Antonescu.

Una dintre cele mai numeroase delegaţii de tineri prezenţi la evenimentul din Constanţa a fost cea a judeţului Călăraşi, tinerii liberali şi social-democraţi de aici venind să-şi demonstreze hotărârea de a-l sprijini pe Crin Antonescu în lupta pentru cucerirea Cotroceniului. Tinerii liberali au venit însoţiţi de liderii Organizaţiei de Tineret a PNL, Alin Drăgulin, Nicolae Chirana, Dan Purcărea şi Florin Drăgan, în timp ce alături de tinerii PSD au fost capii organizaţiilor de tineret social democrat din Călăraşi: Sorin Vrăjitoru, Marius Zbârcea, Marian Ichim dar şi deputatul Daniel Florea.

Sub motto-ul „România pentru tineri”, tinerii USL au dorit să facă o demonstraţie de forţă, arătând că USL este hotărât să-l facă, anul viitor, preşedinte pe Crin Antonescu.
În ciuda acestei evidenţe, candidatul USL apropiindu-se de scenă pe fondul sonor al melodiei „Thunderstruck”- AC/DC, Crin Antonescu spune că evenimentul nu a fost dedicat confirmării candidaturii sale la Preşedinţie:

„Unii cred că noi ne-am întâlnit aici, astăzi, pentru ca eu, Crin Antonescu, împreună cu binecunoscuţii mei prieteni, să îmi confirm candidatura la preşedinţie. Nu e adevărat. Nu vreau să confirm nimic, pentru că n-a infirmat-o nimeni. Alţii cred că am venit aici ca să prezint, să-mi depun candidatura la preşedinţie, să prezint un program prezidenţial. Nu, nici asta. Am venit aici, împreună cu câţiva prieteni – câţi mai am – să discutăm despre viitor, despre viitorul apropiat, despre viitorul pe care voi îl vedeţi şi îl puteţi face şi despre bătălia pentru Preşedinţia României, care nu înseamnă tot, dar înseamnă un pas. Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatură. Eu, pur şi simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele României! Şi voi fi!” – a precizat Crin Antonescu.

“Eu cred în România pentru că eu cred în voi, pentru că eu cred în fiecare dintre voi şi în forţa voastră împreună. Pentru că faceţi politică, desigur, ca şi mine, ca şi noi ceilalţi, mai bătrâni, vă uitaţi zilnic la televizor, citiţi zilnic ziare, ascultaţi vorbele sau şoaptele de pe la colţuri, din mediul politic şi poate că, însumând aceste lucruri pe care le vedeţi, sunteţi tentaţi uneori să credeţi că asta-i tot.

Voi ştiţi mai bine decât oricine şi vreau s-o spunem împreună: România este mult mai mare decât România care se vede la televizor. România e mult mai profundă decât România pe care o descriu ziarele. (…) Dragii mei, şi noi, cei care facem politică, şi azi facem politică, având întreaga responsabilitate a deciziei şi a proiectelor, şi noi vorbim, şi noi gândim, şi noi muncim pentru viitor, dar adevărul pe care vreau să nu-l uitaţi, pentru că îl ştiţi, este că numai voi ştiţi cu adevărat cum poate arăta şi cum va arăta viitorul României. Numai voi îl puteţi vedea, pentru că numai voi îl puteţi construi după chipul şi asemănarea voastră, după aspiraţiile voastre, după credinţa voastră”, a declarat Crin Antonescu.

La eveniment au fost prezenţi toţi liderii USL, Daniel Constantin (PC), Victor Ponta (PSD) şi, care şi-au declarat sprijinul pentru tineri şi Crin Antonescu.
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a preferat să-şi joace, în continuare, rolul de măscărici simpatic, venind îmbrăcat în costum de luptător al revoluţiei cubaneze, însoţit de o trupă de domnişoare cu alură de manechine, îmbrăcate şi ele în acelaşi echipament, dar varianta mai sumară.

În timpul discursului lui Crin Antonescu, Radu Mazăre s-a ridicat, ostentativ, de la tribună şi s-a dus în mijlocul fetelor cu care a venit, atrăgând atenţia majorităţii jurnaliştilor prezenţi la eveniment. În timp ce liderul PNL ăşi ţinea discursul, Mazăre ţinea o adevărată şedinţă foto, pozând zâmbitor alături de manechinele îmbrăcate cu vedere la buric.

Mai serios a fost premierul Victor Ponta care şi-a reafirmat sprijinul pentru Crin Antonescu, spunând că este hotărât, la fel ca la începutul USL, să ducă schimbarea până la capăt, pe Crin Antonescu numindu-l „partenerul meu de luptă trecută şi viitoare”.

Unii au citit și asta: