in

Crin Antonescu propune îngheţarea preţurilor la utilităţi

Crin Antonescu 3 nov“Măsurile anti-criză pe care orice guvern responsabil trebuie să le ia sunt de două tipuri: măsuri de stimulare a economiei, de sprijinire a agentilor economici si de încurajare a investițiilor si măsuri pe termen scurt de protejare a populatiei si de limitare a efectelor crizei economice.”- a declarat Crin Antonescu, candidat la Preşedinţia României din partea PNL.

“Înghetarea preturilor la utilităti face parte din această a doua categorie de măsuri. Ea este nu doar importantă, ci absolut obligatorie. Având în vedere performanta negativă a guvernării Băsescu-Geoană-Boc (peste 100.000 de firme falimentare, somajul a ajuns aproape de 10%, deprecierea masivă a leului în raport cu euro etc.), cea mai mare parte a populatiei tării se află în incapacitatea de a-si plăti facturile.

În prag de iarnă, oamenii îngheată în case si rationalizează consumul de apă si energie pentru a evita facturile uriase. Cum se face asta? Simplu: statul controlează deja cca 20% din preturile din România. Printre acestea, si cele la energie. Dacă modificăm mixul de energie, adică ponderea energiilor ieftine – hidro, de exemplu, putem să blocăm cresterea pretului la curent timp de un an. E un efort care se poate face fără multe cheltuieli, ci doar cu interes pentru populatie si nu pentru băietii destepti.” – a conchis preşedintele PNL, Crin Antonescu.