Cristian Pustai: „Liga a 2-a s-ar părea că e mai interesantă decât liga 1”

Luni, 1 iulie 2019, în saţa de şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc o conferinţă de presă, la care a participat şi preşedinţtele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

În cadrul conferinței au fost prezentaţi noul antrenor al Dunării, Cristian Pustai, precum şi cel care va ocupa funcţia de preşedinte executiv, Eugen Pîrvulescu.

Pustai, care a semnat un angajament pe 2 ani, a declarat printre altele că obiectivul privind promovarea este unul realizabil în ciuda faptului că în viitorul sezon al ligii a 2-a există cel puţin 8-9 echipe care şi-au manifestat intenţia de a se bate pentru primele două poziţii care asigură preezenţa în liga 1.

„Mă bucur că am reuşit să revin pe marginea terenului, după o pauză de 1 an. Cred că n-are rost să vorbim de trecut, de palmares, trebuie să ne ancorăm în prezent, în viitor. E un început, probabil greu. În noul sezon, liga a 2-a s-ar părea că e mai interesantă decât liga 1 pentru că sunt cel puţin 9 echipe care şi-au anunţat dorinţa de a promova. Sper să realizăm acest proiect, unul care se întinde pe 2 ani. Sunt cel mai longeviv antrenor ca şi prezenţă la un club, la Gaz am stat 7 ani consecutivi pe banca tehnică. Dorinţa de continuitate e una dintre cerinţele mele. E foarte greu să faci imediat o echipă. Dar acest obiectiv poate fi atins pentru că am găsit oameni entuziaşti, oameni care doresc să ne înhămăm repede la muncă şi să pornim pe un drum care nu va fi uşor. Important e că ne dorim acest lucru cu toţii.” a spus Cristian Pustai.

Cristian Dumitru Pustai s-a născut la Mediaş pe 12 octombrie 1965. A antrenat până acum pe Gaz Metan Mediaş (2006-2013), Pandurii Tg. Jiu (20.01.2013 – 23.04.2014), ASA Tg. Mureş (30.09.2014 – 17.12.2014), Rapid Bucureşti (08.01.2015 – 14.04.2015), FC Botoşani (02.10.2015 – 01.04.2016), Gaz Metan Mediaş (06.04.2016 – antrenor până în iunie 2018 şi director tehnic din iunie 2018 până la finalul sezonului).

Noul preşedinte executiv al Dunării, Eugen Pîrvulescu a declarat că a venit la Călăraşi ca să continue lucrurile bune şi foarte bune realizate aici, subliniind că lupta pentru promovarea în liga 1 nu va fi una deloc uşoară.

„Am venit la Călăraşi pentru a duce mai departe lucrurile bune şi chiar foarte bune realizate de cei care au fost şi sunt în continuare în conducerea clubului Dunărea. Este, într-adevăr, un moment mai dificil după o retrogradare venită în urma unui gol primit în minutul 96. E clar că e foarte dureros. Am semnat un contract pe 3 ani şi sper din tot sufletul ca împreună să ducem Dunărea cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc. Nu va fi o misiune uşoară dar ne înhămăm la muncă pentru realizarea acestui obiectiv. Dacă ne uităm bine, marea majoritate a echipelor reprezintă municipii reşedinţă de judeţ, plus alte două echipe din Bucureşti, formaţii cu bugete mari. Sunt sigur că va fi o luptă aprigă dar sper să fim acolo şi noi şi să ne luptăm pentru o promovare rapidă” a declarat Pîrvulescu, care a mai adăugat că-şi doreşte să retraiască şi la Călăraşi momentele plăcute, din 2013, cu Pandurii Tg. Jiu, echipă unde a ocupat funcţia de preşedinte.

„Mi-aş dori ca în aceşti 3 ani să retrăiesc momentele frumoase de la Tg. Jiu. N-o să uit niciodată fluierul final al arbitrului (n. r. Alexandru Tudor) din partida cu Astra Giurgiu (n.r. scor 1-1) când Pandurii a devenit vicecampioană, în premieră. De ce nu şi la Călăraşi pentru că Tg. Jiu are vreo sută de mii de locuitori iar Călăraşiul, 60-70 de mii?! Mi-aş dori să trăiesc cu Dunărea şi momentul din 29 august 2013 de la Braga când în urma golurilor lui Alin Buleică şi Alex. Ciucur (n.r. goluri marcate în minutele 15 şi 117, după ce în tur Braga câştigase cu 1-0!), Pandurii s-au calificat în grupele Europa League. Aş dori să mai trăiesc o dată momentele astea şi apoi pot să mă las” a mai spus Pîrvulescu.

O altă „misiune” a noului preşedinte executiv la Călăraşi este demararea proiectului Academia de Fotbal Dunărea Călăraşi.

„Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Iliuţă şi am găsit înţelegere la dumnealui. Am promisiunea că vor fi create toate condiţiile pentru ca în foarte scurt timp la Călăraşi să existe o Academie de de Fotbal. Acesta e viitorul. În primă fază vom aduce copii din judeţ, apoi din judeţele limitate şi de cenu?, din toată ţara. Dacă vor fi condiţii bune de masă, cazare, şcoală, pregătire, atunci cu siguranţă vor veni şi copiii” a conchis Eugen Pîrvulescu.

Eugen Pîrvulescu s-a născut pe 9 octombrie 1963 la Mediaş. A condus clubul Pandurii Târgu Jiu în cea mai bună perioadă a sa, când a evoluat în grupele Europa League. Fost arbitru divizionar A, a condus formațiile, Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj Napoca şi recent pentru o scurtă perioadă Academica Clinceni. O bună perioadă de timp a ocupat funcţia de director al Clubul Sportiv Municipal Mediaș

Unii au citit și asta: