Criza toaletelor publice din Capitală

Ziua Mondială a Toaletei (19 noiembrie) vizează acțiuni inspiratoare pentru a combate criza globală de salubritate.

În Capitală există doar 220 de toalete publice pentru cele 2.131.034 de persoane cu domiciliul stabil în București, fără a lua în calcul turiștii și cei care tranzitează Capitala.

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice din București, în toate cele 6 sectoare.

În urma acestui studiu, s-a aflat că 220 de toalete publice sunt în aria Municipiului București, aflate în subordinea Primăriilor de Sector sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement București, toaletele fiind împărțite în 2 tipuri: ecologice și automate.

Cele mai multe toalete publice se află în subordinea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, cu un total de 114 toalete publice în subordine, respectiv 52% din total. Acestea sunt împărțite de asemenea în toalete ecologice (97) și toalete automate (17).

La polul opus se află Primăriile Sectoarelor 2 și 5, care au doar 3 toalete publice în subordine fiecare, respectiv 1% din totalul de toalete.

Din prisma perioadei de funcționare, 37,5% din instituții nu au menționat programul de funcționare al toaletelor publice, respectiv Primăriile Sectoarelor 3 și 5 și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Doar toaletele aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1 și cea din Piața Veteranilor I din cadrul Primăriei Sectorului 6 au un program de funcționare NON-STOP.

50% din toalete au un program de funcționare de dimineața (orele 7.00-8.00) până seara (orele 21.00-22.00).

În funcție de localizarea toaletelor, 74 de toalete publice sunt situate în Sectorul 1 al Capitalei, 16% dintre acestea fiind automate.

9 toalete publice sunt situate în Sectorul 2 al Capitalei, 44% dintre acestea fiind automate. 17 toalete publice sunt situate în Sectorul 3 al Capitalei, una singură fiind automată.

42 de toalete publice sunt situate în Sectorul 4 al Capitalei, aproximativ 20% dintre acestea fiind automate.

14 toalete publice sunt situate în Sectorul 5 al Capitalei, una singură fiind automată.

64 de toalete publice sunt situate în Sectorul 6 al Capitalei, 21% din totalul acestora fiind automate.

Unii au citit și asta: