Croitorie din Călărași a înveselit toate paturile de la Pediatrie

În perioada tulbure a pandemiei COVID-19 multe afaceri s-au închis sau au înregistrat pierderi importante. Mulți întreprinzători au privit criza ca pe o oportunitate. Nu una de afaceri, ci de… suflet.

Azi o dăm exemplu pe călărășeanca Neli-Lidia Negulescu, creatoarea brandului local Lux Tradițional. Este vorba de o croitorie care face cămăși, bluze tip ie brodate, rochii, perdele, lenjerii brodate etc.

Evident că perioada de criză economică generată de coronavirus a afectat-o și pe ea. Ne povestește că dacă în perioada asta nu a putut să facă bani, s-a gândit că măcar la  fapte bune să iasă pe plus.

Când nimeni nu știa de unde să le ia, dar toată lumea le căuta, croitoria Lux Tradițional s-a repliat și a început să producă măști textile pentru protecție. Pe cele mai multe dintre ele le-a donat.

Ultimul gest de caritate pe care croitoria Lux Tradițional l-a făcut a fost să doneze lenjerii noi pentru toate paturile din Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Dacă ar fi să cuantificăm în bani donația, ar fi vorba de 6170 de lei. Dar Neli-Lidia Negulescu consideră că “dar din dar se face rai” și crede că gesturile mici ale oamenilor mulți pot produce schimbări mari.

Ca toată lumea, Neli-Lidia Negulescu speră că pandemia va trece cât mai repede și oamenii se vor putea bucura din nou de o viață normală. Cât despre criza economică pe care toată planeta o trăiește, creatoarea brandului Lux Tradițional crede că dacă suntem sănătoși putem trece peste orice provocare.

Unii au citit și asta: