in

Culturism: călărășeanul Ciprian Solzaru a făcut istorie în Spania

In perioada 5-6 noiembrie 2016, la Benidorm, Spania, au avut loc Campionatele mondiale de culturism seniori, unde Romania a fost reprezentata de un singur sportiv, călărășeanul Solzaru Ciprian-George.

La acest campionat mondial au fost prezenti un numar de 235 de sportivi din intreaga lume.

Sportivul calarasean a fost la prima sa prezenta la un campionat mondial si a obtinut locul V la categoria 65 kg, dintr-un numar de 14 sporivi inscrisi la aceasta categorie.

Este cel mai bun rezultat din istoria culturismului calarasean si un rezultat foarte bun pentru Romania. De mai multi ani nu se obtinuse o clasare in primii 6 sportivi, la culturism masculin seniori.

Sportivul nostru este multiplu campion national si medaliat la campionatele Balcanice de culturism seniori. Cu acest rezultat foarte bun, Solzaru Ciprian-George intra in clubul select al sportivilor calaraseni ce au reprezentat cu cinste orasul Calarasi la competitiile internationale.

Un aspect ce merita semnalat este faptul ca pentru acest concurs sportivul a inceput pregatirea cu 6 luni inainte de concurs, iar toata cheltuiala cu alimentatie, suplimente nutritive, inscriere in concurs, deplasare, cazare au fost suportate de catre sportiv si de catre presedintele CS Fortus, Nelu Basfalion.

Daca sunt oameni de bine ce vor sa ajute acest sportiv ambitios sau alti sportivi ce activeaza la clubul CS Fortus Călărași, sunt rugați să contacteze presedintele clubului.