Culturism: Călărășeanul Ciprian Solzaru a obținut titlul de Campion Balcanic

În perioada 4-6 septembrie 2020, Drobeta Turnu Severin a fost gazda Campionatelor Balcanice de Culturism și Fitness, aflate la ediția cu numărul XXVI.

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural „Theodor Costescu” și a reunit sportivi din 12 țări.

Din lotul României a făcut parte și sportivul călărășean Ciprian-George Solzaru, legitimat la Clubul Sportiv Fortus.

Ciprian a câștigat titlul de campion balcanic la categoria 175 cm culturism clasic. Este primul titlu de campion balcanic din istoria clubului, care amintește de primul titlu de campion național cucerit de clubul Fortus Călărași prin același sportiv, în anul 2006.

În continuare, Ciprian Solzaru își continuă pregătirea alături de lotul echipei României pentru Campionatele Europene ce se vor desfășura la Santa-Susana, în Spania, în perioada 16-20 septembrie 2020.

Președintele CS Fortus Călărași, Nelu Bașfalion, multumește celor doi sponsori care au ajutat, dar care vor să rămână anonimi.

Președintele clubului face un apel către omenii de afaceri, autoritățile locale și către orice persoană care poate sponsoriza clubul, pentru a atrage cât mai mulți tineri spre sport și performanță.

La acest eveniment au participat Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, dar și Rafael Santonja, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness. Nelu Bașfalion a asigurat arbitrajul pe scenă.

Unii au citit și asta: