Cum creştem imunitatea organismului în sezonul rece

În sezonul rece este necesar să păstrăm imunitatea organismului și să menținem căldura optimă în corp. În aceste luni de frig, răcelile și gripa sunt frecvente, iar alimentația ne poate ajuta să le ținem la distanță. Organismul nostru cere alimente fierbinți pentru a putea păstra temperatura optimă. Cu anumite excepții, nu mai este timpul salatelor proaspete, a sucurilor de fructe sau a înghețatei. Trebuie să consumăm alimente care ne aduc energie. În continuare,Alimentele care păstrează temperatura ideală în corp.

Pentru a combate frigul este necesar să ne îmbrăcăm bine, dar și să ne alimentăm bine. O dietă bogată în nutrienți și cu alimente calde este esențială pentru a păstra în corp temperatura optimă.

Ciorbele și supele. Reprezintă alimente de bază în anotimpul rece. Ciorbele ajută organismul să își păstreze temperatura corporală ideală și să își ia nutrienții esențiali.  O alegere bună este supa de pui, cu morcov, cu praz, cu țelină și cu ceapă.

Infuziile de plante. O altă opțiune care ajută organismul să se încălzească. Preparate din diferite plante, infuziile sunt o alternativă recomandabilă care aduc beneficii considerabile asupra sănătății. Sunt o sursă inepuizabilă de antioxidanți, ajută la digestea și ajută la detoxifierea organismului.

Băuturile calde. În afară de ceai, este bine să bem și cafeaua sau ciocolata calde.

Alimente energizante. Produsele ajută organismul să combată frigul, nu atât prin temperatura pe care o furnizează, ci prin energie. În această categorie putem încadra glucidele cu absorbție lentă, cum ar fi legumele și orezul. Acestea dau organismului energia necesară pentru a înfrunta o zi geroasă de iarnă. În plus, legumele și orezul au suficiente proteine, fibre și vitamine.

În orice caz, este bine să alegem alimente bogate în nutrienți și care să fie calde. Supe, piure, tocănițe, legume fierte sau înăbușite sunt doar câteva din alimentele potrivite sezonului rece.

Alimentele care dau imunitate organismului

În sezonul rece, este bine să ne apărăm de răceli. Următoarea listă ne va prezenta alimentele care ne vor ajuta să creștem imunitatea organismului și să ne ferim de gripă.

Fructele. Sunt o sursă inepuizabilă de antioxidanți, vitamine și minerale. Este recomandat să avem cinci porții pe zi de fructe. În multe fructe se găsește vitamina C care ajută să prevenim și să combatem gripa. Experții semnalează că trebuie să consumăm fructe care conțin vitamina C în tot decursul anului, dar iarna, trebuie să mărim doza.  Printre fructele recomandate, kiwi are de două ori mai multă vitamina C decât o portocală. Consumul de kiwi ajută organismul să se apere în fața diferitelor infecții. Organismul uman nu produce vitamine C și de aceea este important să consumăm kiwi, portocale, lămâi sau mandarine.

Citeşte mai mult://www.dcnews.ro/

Unii au citit și asta: