Cum depozităm corect alimentele

De ce ar trebui merele să nu fie depozitate împreună cu alte produse alimentare? Află câteva trucuri care te vor ajuta să îți optimizezi manipularea alimentelor.

Mere
Loc de depozitare: frigider sau beci rece (de preferință sub 5° C); loc întunecat.
Merele emană un gaz (etilenă) care accelerează coacerea altor fructe și legume, în cazul în care acestea se află în apropiere. Merele trebuie depozitate separat, dacă este posibil.
Merele pot fi stocate timp de 3-5 luni, dacă sunt depozitate corect. Atenție: În cazul în care merele sunt depozitate într-un frigider, acest lucru reduce durabilitatea unor legume precum salata!

Banane
Loc de depozitare: În cazul în care cumpărați banane necoapte și doriți accelerarea procesului de maturare, puneți-le în apropiere câteva mere (în mod ideal, roșii). Dacă ați cumpărat banane coapte şi doriţi să încetiniţi procesul de maturare, depozitaţi-le într-un loc aerisit, rece și separat de alte legume și fructe.

Bananele emană etilenă și accelerează astfel procesul de maturare a fructelor și legumelor depozitate în comun. Astfel este mai bine ca bananele să fie stocate separat.

Sfat: bananele capătă rapid pete maro de presiune atunci când stau în bolul de fructe. Cel mai bine le atârnați pe un cârlig. Dar atenție: A nu se confunda petele de presiune cu petele maro care fac parte din procesul de maturizare! Cel mai adesea bananele sunt cu adevărat coapte, atunci când acestea sunt maro în exterior – așadar deschideți întotdeauna banana și uitați-vă cum arată în interior, înainte de a decide dacă aceasta trebuie eliminată.

Sfat: bananele coapte și coapte în exces pot fi congelate! Îndepărtați coaja de pe banană, tăiați în bucăți și înghețați – apoi folosiți-le în porții pentru Milkshake-uri, deserturi sau prăjituri. Bananele pot fi făcute și piure înainte de congelare. Congelate se pot păstra aproximativ 6 săptămâni.

Pâine
Loc de depozitare: cutia de pâine
Pâinea este un lider în deșeuri. Prin urmare nu cumpărați prea multă pâine, ori congelați-o porționat și apoi coaceți-o pentru dezgheț înainte de utilizare.
Sfat: Dacă puneți un măr în cutia de pâine, pâinea rămâne proaspătă mai mult timp!

Citește mai mult: foodwaste.ro

Unii au citit și asta: