Cum i-a afectat criza pe aleşii neamului din Călăraşi

Oana Mizil are bijuterii de 850.000 euro

Deşi românii cad cu toţii de acord că anul 2010 a fost un an greu, cu diminuări importante ale veniturilor, parlamentarii nu au motive să se plângă, ba dimpotrivă.

Pentru unii dintre ei, anul 2010 a venit chiar cu bani în plus, averea lor crescând, conform declaraţiilor de avere făcute publice pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Preşedinta PSD Călăraşi, deputata Oana Niculescu Mizil nu a fost nevoită să vândă nimic din bijuteriile şi pietrele preţioase, în valoare de 850.000 de euro pe care le deţine, ba mai are puşi deoparte 46.000 de euro.

Deputata Oana Mizil are, însă, şi rate de plătit la bancă, anul acesta înregistrându-se scandeţa pentru un credit de 1,5 milioane de euro, contractat în 2009.
Oana Mizil are şi peste 15 miliarde de lei vechi şi 680.000 de euro, oferiţi cu titlu de împrumut, de recuperat de la diferite persoane fizice ori societăţi comerciale la care ea sau soţul său sunt acţionari.

Chiar dacă declaraţiile de avere ale celorlalţi parlamentari de Călăraşi nu sunt la fel de spectaculoase nu se poate trage concluzia că aceştia au fost îngenunchiaţi de lipsuri, deputatul PNL Eugen Nicolăescu avea puşi deoparte, conform ultimei declaraţii de avere 7184 de euro.

Dacă PDL-istul Stelian Fuia nu şi-a pus nici un ban deoparte, în depozite bancare, deputatul PSD Dumitru Boabeş are depozite în lei şi valută, strângând în diferite conturi 49.200 de lei noi şi 8700 de euro. Colegul său, Ioan Damian, a intrat şi el în noul an cu 150.000 de RON puşi deoparte în contul de la bancă.

Senatorii de Călăraşi, în schimb, nu stau atât de bine cu banii, precum colegii lor deputaţi, Vasile Nedelcu şi Constantin Dumitru intrând în 2011 cu datorii de câteva zeci de mii de euro, fiecare.

Unii au citit și asta: