Cum îngrijim tenul la 40 de ani

În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a-ți păstra pielea tanară și catifelată. Dacă ai împlinit deja 40 de ani, trebuie să ții cont de faptul că nu poți urma aceeași rutină de înfrumusețare ca acum zece ani.

După împlinirea vârstei de 40 de ani, femeile încep să experimenteze diverse modificări, în special la nivelul pielii din cauza scăderii cantităților de hormoni secretați. Dacă ai deja 40 de ani sau mai mult, nu-ți face griji. În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai bune trucuri pentru îngrijirea pielii la 40 de ani.

Hormonii și influența lor asupra pielii tale
Estrogenul și progesteronul sunt hormonii responsabili de menținerea fermității pielii. Cu toate acestea, odată cu vârsta, nivelul lor scade, ceea ce face ca pielea ta să fie mai subțire și mai deshidratată.

Pielea sănătoasă este primul mare pas pentru un chip tânăr, fără urme de impurități. Dacă ai împlinit deja 40 de ani, trebuie să fii conștientă de faptul că nu mai poți urma aceeași rutină de înfrumusețare ca acum zece ani. Pielea ta are nevoie de o îngrijire specială la această vârstă. Nu este la fel ca atunci când aveai 20 de ani și tenul era moale și fin. La 40 de ani, ridurile și lăsarea pielii sunt mult mai evidente.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la câteva trucuri pentru îngrijirea pielii la 40 de ani!

Trucuri pentru îngrijirea pielii la 40 de ani
1. Spală-te pe față de două ori pe zi
Imediat ce te trezești, trebuie să-ți începi rutina de înfrumusețare.
Asigură-te că îți speli bine fața cu soluție de curățare blândă și apă călduță. Apoi, folosind o dischetă de bumbac, aplică o loțiune tonică potrivită tipului tău de ten pentru o hidratare ușoară.

Urmează această rutină simplă atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare. Acest pas este foarte important dacă vrei să îți păstrezi pielea tânără și luminoasă. În cazul în care porți machiaj pe parcursul zilei, folosește o loțiune demachiantă bifazică înainte de a te spăla pe față. Și reține, chiar dacă te demachiezi bine, spălarea feței nu devine opțională.

2. Hidratează-te
Continuăm lista de trucuri pentru îngrijirea pielii la 40 de ani cu importanța procesului de hidratare a pielii.
Pentru o hidratare optimă, cremele de noapte sunt ideale, în special cele cu proprietăți pentru a contracara îmbătrânirea. De exemplu, alege un produs care conține colagen, acid hialuronic și vitamina C.

3. Protecția solară este esențială pentru îngrijirea pielii la 40 de ani
Petele faciale încep să devină mai frecvente după 40 de ani, așa că este important să porți protecție solară în fiecare zi. Folosește un produs cu cel puțin SPF 30, indiferent dacă afară este înnorat sau însorit.

Aplică produsul de protecție solară pe fața, gâtul și decolteul tău, deoarece aceste zone dezvăluie cele mai multe semne ale îmbătrânirii. De asemenea, îți recomandăm să folosești machiaj care include protecție solară.

4. Folosește seruri
Nu toată lumea folosește seruri, dar acestea sunt unul dintre cei mai buni aliați pentru a-ți menține pielea tânără și netedă chiar și la 40 de ani.

Aplică un ser înainte de produsul hidratant și vei vedea că pielea ta va arăta mai strălucitoare și mai sănătoasă. Recomandăm produsele cu efect reparator, bogate în vitamine și substanțe benefice tenului matur.

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: