in

Cum ne hidratăm în zilele de vară

Căldura insuportabilă, stilul de viaţă alert, timpul puţin pe care îl avem pentru noi sunt o parte dintre factorii care ne afectează organismul per total. Cea mai supărătoare problemă o constituie temperaturile extrem de ridicate care vin cu nevoia unei schimbări în alimentaţie şi un consum ridicat de lichide.

Trebuie să consumi zilnic minim 8 pahare de apă! Mai ales în zilele toride de vară când organismul pierde foarte multă apă prin transpiraţie, este esenţial să îi asiguri rezervele de apă pentru o funcţionare optimă. Reţine că hidratarea este cea care îţi va asigura un tranzit intestinal alert, care va favoriza pierderea în greutate, dar şi o piele perfect hidratată şi strălucitoare.

Pe lângă consumul ridicat de apă, alimentaţia ta pe timp de vară necesită unele mici modificări pentru a uşura munca organismului. De aceea, este esenţial să recurgi la cât mai multe fructe şi legume proaspete, dar nu uita nici de supe, salate, care îţi vor asigura pe lângă nutrienţi valoroşi şi un aport de apă.

Hidratarea este baza unui stil de viaţă sănătos

Nu uita de apă, minim 1,5 litri pe zi. Dacă nu-ţi place apa simplă, obişnuieşte-te să-ţi faci singură limonadă fără zahăr, sau ceaiuri din plante medicinale.
Sfatul nutriţioniştilor este clar: încearcă să le bei neîndulcite şi, dacă nu poţi, adaugă o linguriţă de miere de albine naturală. Uită aşadar de zahăr sau îndulcitori, care fac mai mult rău decât bine.

“La fel de important precum o alimentaţie corectă şi sănătoasă este şi hidratarea. Bea apă sau consumă alimente bogate în apă: de la fructe, legume, supe şi până la ceaiuri. Cantitatea totală de lichide ingerate ar trebui să fie luată în calcul, nu numai apa”, a precizat dr. Luana Sahian, medic nutriţionist.

Citeşte mai mult: http://www.eva.ro/