Cum să îți detoxifiezi organismul cu infuzii de plante

În corpul tău se pot acumula toxine din mai multe motive. Cu toate acestea, pentru a-ți curăța și elibera corpul de toate deșeurile dăunătoare, poți consuma câteva infuzii pentru detoxifierea organismului cu proprietăți uimitoare.

Infuzii pentru detoxifierea organismului
Pentru a realiza o curățare naturală și adecvată a organismului, poți utiliza diverse plante medicinale diuretice și digestive. În acest articol, vom vorbi despre aceste plante care sunt alegeri perfecte pentru procesul de detoxifiere. Le poți consuma timp de până la trei săptămâni. În plus, poți înlocui cafeaua sau ciocolata caldă pe care o bei la micul dejun cu aceste infuzii.

Aceste infuzii sunt bogate în antioxidanți. Le vei prepara cu o lingură de plante medicinale la o cană cu apă clocotită. Trebuie să le lași la infuzat timp de cinci sau zece minute.

Infuzie detoxifiantă de coada calului

Coada calului este o plantă cu efecte diuretice puternice.

În general, coada calului are multiple proprietăți de curățare atunci când este consumată sub formă de infuzie. Poate fi combinată cu izmă, lemn dulce, anason, mentă și fenicul.

Nu uita că ar trebui să combini ingredientele în părți egale pentru a obține o infuzie care poate fi foarte eficientă în curățarea plămânilor de flegmă și mucus. Mai mult, coada calului poate contribui chiar și la facilitarea digestiei.

Infuzie de cimbru pentru detoxifierea organismului

Cimbrul îmbunătățește funcția hepatică și are proprietăți de curățare a sistemului respirator.

Aceasta este una dintre cele mai bune infuzii pentru detoxifierea organismului. Este recomandată mai ales pentru persoanele cu o digestie lentă și probleme ale sistemului nervos. De asemenea, infuzia de cimbru ajută la îmbunătățirea funcționării vezicii biliare. Este o sursă importantă de antioxidanți esențiali pentru funcționarea organismului uman.

Pentru a prepara această infuzie, combină părți egale de cimbru, roiniță, flori de tei și angelică cu o cană de apă clocotită.
Apoi, acoperă infuzia și las-o să stea timp de 10 minute.
După scurgerea acestui interval de timp, bea infuzia călduță.

CItește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: