in

Cum să-L şmecherim pe Dumnezeu…


godCam la asta ne stă mintea de multe ori, fără să recunoaştem, şi de multe ori fără să ne dăm seama.

Zicem că suntem creştini, ne botezăm copiii în biserici, ne căsătorim în faţa preotului, înmormântarea nu se face fără slujbă religioasă. Şi cu toate acestea… nu prea facem deloc ce ne spune Dumnezeu. Pentru că, din păcate, de foarte multe ori suntem creştini doar cu numele.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, Dumnezeu există să ne apere de rele, să ne rugăm la El când trebuie să alegem numerele la Loto 6/49, să-i cerem să ne dea casă, maşină, o nevastă harnică şi frumoasă…

Suntem creştini, dar Biblia este tratată de noi ca o culegere de poveşti nemuritoare, de legende despre vremuri demult apuse. Puţini dintre noi au pus mâna pe o Biblie, dar ne trezim să susţinem că ştim ce scrie în ea.

Căutăm, mereu, să-I luăm mereu ceva lui Dumnezeu şi să nu-i dăm nimic în schimb. Avem unde locui, avem ce mânca, putem umbla şi nu mai gândim că toate vin de la Dumnezeu.

Ştim să-I cerem lui Dumnezeu atunci când ducem lipsă, dar când suntem în sănătate şi îndestulare uităm să-I mai mulţumim.

Credem că suntem pricepuţi, că ne descurcăm în orice situaţie şi atunci când ne „fuge pământul” de sub picioare privim în sus după Dumnezeu. Şi nu pricepem de ce Soarele nu se mai vede de nori. Păcat…

Marius STROE