Cum scăpăm de alergiile de primăvară?

Rinita alergică. Un strănut scurt, apoi un altul şi un altul, vreo 20 la număr, unul după altul. Ochii se înroşesc, nasul devine un adevărat izvor de apă nepotabilă, te apucă şi tusea, te mănâncă ochii și nu știi ce să mai faci.

Crezi că ai răcit, dar, de fapt, ai rinită alergică! Când o răceală ține mai mult de o săptămână ar putea fi vorba despre o alergie.

Dar la ce? Mergi la medic, îți faci analizele la sânge şi afli că ești alergic. Simptomele sunt foarte supărătoare: de la strănut, congestie sau chiar obstrucție nazală, rinoree, mâncărime nazală, până la mâncărime în urechi şi în cerul gurii, umflare şi înroşire a ochilor, pierdere treptată sau chiar totală a mirosului, dureri de cap și de urechi, oboseală cronică, somnolență și stare generală de rău, inclusiv răul astmatic (cu criză de tuse sau sufocare). Cu asemenea simptome, cu alergia nu-i de glumit. Prezentarea la un medic este imperios necesară.

Opțiunile de tratament recomandate de către medicii alergologi pentru rinita alergică sunt de două feluri:

nemedicamentoase (evitarea alergenului şi remedii naturale) și medicamentoase: spray-uri nazale antiinflamatoare pentru alergii, medicație antihistaminică (eliberată pe bază de prescripție medicală).

Iată cele mai eficiente remedii naturiste când vine vorba de alergii
Polenul crud. Unul dintre remediile utile în combaterea alergiei la ambrozie este consumul de polen crud. Polenul crud poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu iaurt, sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată este de o linguriță/ zi (5 g) pentru copii sau o lingură/zi (15 g) pentru adulți. Pentru eficiență maximă, se recomandă să se urmeze o cură de minimum şapte săptămâni, de două ori pe an. Se mai pot asocia şi gemoderivatele din coacăz negru și măceş MG3D1, care sunt antialergice și antiinflamatoare.

De asemenea, se mai poate face o desensibilizare cu 1-2 lingurițe de miere dimineața (mierea conține polen în cantitate mică și obişnuieşte astfel organismul cu expunerea la polen).

Extractul de urzică poate fi de ajutor în toate tipurile de reacții alergice, datorită efectului antihistaminic, spun specialiştii în fitoterapie. O cură cu extract lichid de urzică bio poate fi soluția naturală la asemenea probleme.

Citește mai mult:

Unii au citit și asta: