in

Cum alungăm oboseala

tired-lady

Cu siguranta oboseala nu este o stare necunoscuta tie. Ai zile in care ai vrea sa lasi toate problemele nerezolvate si sa evadezi intr-o poiana inundata de soare, cu pasarele ciripind, cu caprioare, fluturi… Iar tu doar sa stai intinsa sa iarba, fara sa faci nimic, fara sa te gandesti la nimic. Doar sa te odihnesti.

Oboseala este o stare de epuizare si de surmenaj cronic, care nu dispare atunci cand te odihnesti.
Oboseala poate avea mai multe cauze, dar poate fi si un semn de avertizare pentru alte probleme, mai grave. De aceea, este important sa incerci sa tratezi simptomele oboselii cat mai devreme, pentru a afla ce anume le determina.
Exista mai multe modalitati usoare prin care poti ajuta organismul tau in lupta cu oboseala. Iata cateva dintre ele:

Incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume.
Acestea contin multe dintre vitaminele si mineralele de care ai nevoie pentru ca sistemul tau imunitar sa fie puternic, iar nivelul de energie ridicat.
Pastreaza fructele care iti plac la indemana atunci cand simti nevoia sa mananci ceva si incearca sa consumi legume la fiecare pranz si cina. Acestea contribuie si la consumul de lichide: fructele si legumele contin mari cantitati de apa, care combate oboseala.

Mananca mese mici pe parcursul zilei
Acest lucru poate ajuta la cresterea aportului alimentar si la cresterea nivelului de energie. De asemenea, poate preveni scaderea cantitatii de zahar din sange.

Bea cel putin 8 cesti de lichid pe zi
Daca nu consumi suficienta apa, poti sa te deshidratezi, ceea ce iti poate crea o stare de somnolenta.

Incearca cerealele integrale
Painea integrala, orezul, ovazul si cerealele integrale iti furnizeaza energie de durata. Zaharurile din cerealele integrale intra in fluxul de sange mai lent decat cele din faina alba rafinata sau din zaharul alb. In plus, cerealele integrale sunt bogate in vitamine si minerale.

Limiteaza consumul de cafea, ceai, alcool si tigari
Acestea poate te fac pe moment sa te simti mai energizata, dar pe termen lung, iti sporesc starea de oboseala.

Citeste mai mult: http://www.csid.ro/