Cum scapi de cearcăne și de petele solare

Asemenea castravetelui, cartoful crud este bogat în antioxidanți și vitamina C. Aceste substanțe ameliorează inflamațiile și reduc aspectul cearcănelor.

Cartofii cruzi nu intră probabil în categoria de ingrediente pe care le asociezi cu îngrijirea pielii. Cu toate acestea, nu strică să încerci să profiți de proprietățile benefice ale acestui aliment. Când un anumit produs natural poate fi inclus în diverse remedii naturiste, este indicat să afli toate informațiile relevante.

După cum știi deja, cartofii cruzi sunt bogați în amidon (o substanță hrănitoare), carbohidrați și vitamina C. Recent însă, specialiștii au început să studieze beneficiile cosmetice ale cartofilor, cu scopul de a găsi modalități de a îmbunătăți rutinele de înfrumusețare în mod natural, fără a apela la chimicale.

Suntem siguri că vei găsi următoarele informații ca fiind utile și interesante. Citește în continuare pentru a descoperi cinci beneficii incredibile pentru piele oferite de cartofii cruzi!

1. Remediu împotriva cearcănelor
Probabil ai apelat deseori la clasicele felii de castravete pentru a ameliora inflamațiile de la nivelul ochilor sau pentru a reduce cearcănele. Când vine vorba de a promova circulația sanguină în această regiune sensibilă, orice produs bogat în antioxidanți și vitamina C este benefic.

Cartofii cruzi sunt foarte utili în acest scop, având abilitatea de a stimula circulația sanguină și de a reduce dilatarea vaselor de sânge mici concentrate în această regiune. Mai jos îți prezentăm un tratament simplu pentru această problemă.

Ingrediente
2 felii de cartof crud, având grosimea de 1,27 cm (0,5 inch)
2 șervețele
Un mojar cu pistil

Instrucțiuni
Decojește cartoful crud și taie două felii cu o grosime de aproximativ 2,54 cm (1 inch).
Pisează feliile de cartof cu ajutorul unui mojar cu pistil.
Aplică o parte din pasta obținută pe ambele șervețele.
Pune șervețelele pe cearcăne și așteaptă 15-20 de minute.
Rezultatele obținute te vor surprinde!

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: