in

Cum vor funcționa restaurantele din Călărași în funcție de incidența Covid-19

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Călăraşi s-a întrunit miercuri, 22 septembrie 2021.

S-a decis modificarea şi completarea Hotărârii C.L.S.U. nr. 15/2021 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în localitățile din județul Călărași.

În funcție de evoluția cazurilor Covid-19 la nivelul localităților din județul Călărași, se impun mai multe măsuri.

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, și sunt interzise la depășirea incidenței de 6/1000 de locuitori.
Dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, activitatea este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Competițiile sportive, în spațiile închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de
minimum 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/ localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau a maximum 100 de persoane în
interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile a cazurilor este mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, cu respectarea normelor de
protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de maximum 2 mp pentru fiecare persoană.
Activitățile sunt interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în localităţile unde
incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 6/1.000 de locuitori.
Activitatea este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în județele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

Persoanele care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani nu au obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCOV-2 sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid.

Written by infomuntenia.ro

Covid-19, Călărași: Record de cazuri, în ultimele 24 de ore

Comedie despre viața la țară, la sala de spectacole Barbu Știrbei