Cupa Națională de Mountainbike Enduro are loc la poalele munților iezer-Păpușa

Dealul Ciocanu din Bughea de Jos, o zonă pitorească la poalele munților Iezer-Păpușa, găzduiește cea de-a doua etapă din Cupa Națională de Mountainbike Enduro – 8-9 Iunie 2019.

Această disciplină de ciclism montan este una dintre cele mai populare din breaslă, iar calitatea traseelor din România pune țara noastră în atenția comunității internaționale de sportivi pe două roți.

Este o cupă făcută din pasiune, iar lucrurile făcute din pasiune sunt menite succesului și lasă o amprentă puternică asupra celor implicați. Principalul lor scop al acestui concurs este de a aduce oamenii împreună prin sport și a de a promova traseele de bicicletă din comunitățile care le găzduiesc.

Seria de curse Enduro Mountainbike în România este în 2019 la un alt nivel: 6 etape în Cupa Națională Enduro, plus un Campionat Național, organizate sub o singură umbrelă.

Asociația Bike Attack Reșița, care a adus acest format de curse mountainbike enduro în România organizează împreună cu Federația Română de Ciclism şi 6 echipe locale acesta cupă națională în 2019.

Obiectivul este de a creşte calitatea competițiilor, popularizarea acestui sport, dar în special de a contribui la dezvoltarea unor zone care să devină destinaţii pentru ture de mountain bike, o activitate ecoturistică care genereaza profituri în comunitatea locală.

“Implicarea noastră în acestă cupă are un singur scop. Să aducem împreună tot mai mulți oameni pasionați care construiesc poteci și își doresc să promoveze diverse destinații pentru mountain biking şi să le punem în valoare.” Cătălin Gavrilă, președinte Bike Attack.

Ciocanu Enduro promite un concurs distractiv și antrenant, atât prin prisma traseelor frumoase și pline de fluiditate cât și prin prisma atmosferei în care vrem să apropiem ciciștii de comunitatea locală.

În cadrul competițiilor de mountainbike enduro de anul acesta sportivii și prietenii se vor hrăni cu produse tradiționale care respectă natura și celebrează cultura locală. La CNE #2 Ciocanu participanții și spectatorii pot servii produse locale pregătite în comuna Bughea de Jos, cu sprijinul autorităților locale și prima bere artizanală dedicată riderilor din Carpați “la Vale”, împreună cu berarii bucureșteni Three Happy Brewers.

Traseele de pe dealul Ciocanu din comuna Bughea de Jos au fost inițiate de Geo Simion, iar pe parcursul anilor, calitatea acestora precum și peisajul natural extraordinar au atras din ce în ce mai mulți cicliști montani în zonă. Caracteristicile tehnice, dar și o comunitate de sportivi din ce în ce mai atrasă de aceste locuri, au pus, pentru prima dată, Ciocanu pe harta Cupei Naționale.