Cupa României la futsal: Dunărea Călărași este deținătoarea trofeului

În weekend-ul 16-17 martie 2019, Sala Polivalentă Ion Neagu din Călărași a fost gazda meciurilor Final Four din Cupa României la futsal.

Sâmbătă, 16 martie, au avut loc semifinalele:
CSM Târgu Mureș – United Galați: 1-2
FC Autobergamo – Dunărea Călărași: 2-5

După victoria din semifinală, Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași, a declarat: “A fost un meci pe care nu îl vom uita prea curând! Echipa a fost uimitoare, publicul senzațional, iar meciul unul de înalt nivel. Mă bucur că am ajuns în prima noastră finală, dar nu ne multumim doar cu asta. Ar fi păcat să nu câștigăm. Înseamnă că am câștigat degeaba împotriva celor de la Autobergamo Deva, în fața cărora nu mai câștigasem de câțiva ani. Vrem să câștigăm Cupa României”.

Duminică, 17 martie, a avut loc finala mult așteptată.

Pentru prima dată în istoria fotbalului de sală, Dunărea Călărași a câștigat Cupa României, după ce a învins în finală vicecampioana ultimelor două ediții ale Ligii 1, CS United Galați, cu 2-1.

Este primul trofeu cucerit de echipa de seniori a clubului Dunărea Călărași.

În campionat, Dunărea Călărași a învins actualul lider, Imperial WET Miercurea Ciuc.

Despre această reușită, Marian Șotârcă a declarat că “Este victoria tuturor, o victorie incredibilă, la care, sincer, în vară, probabil, nimeni nu s-ar fi gândit. E o bucurie uriașă”.

Unii au citit și asta: