in

Cursuri gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

rares-ajofm-calarasiIn perioada ianuarie-august 2009, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Calarasi a organizat prin Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor 37 de programe de formare profesionala gratuite, acestea cuprinzand 12 cursuri de initiere si 25 cursuri de calificare.

In acest sens s-au obtinut certificate de calificare in urmatoarele meserii: brutar, bucatar, coafor-frizer, confectioner asamblor articole textile, confectioner tamplarie aluminiu si mase plastice, instalator in instalatii tehnico-sanitare, lacatus, lucrator calificat in culturi de camp si legumicultura, lucrator in comert, lucrator in structuri pentru constructii, masinist utilaje cale si terasamente, operator introducere, prelucrare si validare date, ospatar, patiser, tamplar universal, traducator (comunicare limba engleza), zidar.

La cursuri au participat 416 someri, din care 143 femei, 296 fiind someri indemnizati si 120 someri neindemnizati.

In luna octombrie 2009, AJOFM Calarasi va organiza 4 cursuri pentru operator introducere, validare si prelucrare date, barman, frizer si confectioner asamblor  articole textile. La aceste cursuri vor participa 56 de persoane.

Una dintre masurile active prin care se prevede cresterea sanselor de ocupare este formarea profesionala. Prin aceasta activitate, persoanele in cautarea unui loc de munca pot participa la programe de pregatire profesionala care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii. a declarat directorul coordonator al AJOFM Calarasi,  Rares Alexandru Ionescu.