in

Curtea de Conturi a găsit la ISJ Călăraşi nereguli de aproape 1 miliard de lei

ISJ Calarasi control Curtea de ConturiÎn urma definitivării controlului desfăşurat de Curtea de Conturi la Inspectoratul Şcolar judeţean Călăraşi, aproape 1 miliard de lei vechi sunt imputaţi unor cadre de conducere şi angajaţi care ar fi încasat bani în mod nejustificat.

Deşi în perioada pentru care s-a efectuat controlul Curţii de Conturi, actualul inspector general şcolar, prof.dr. Constantin Tudor, nu se afla la conducerea instituţiei, acesta spune că va ataca în Justiţie actul de control al Curţii de Conturi.

Constantin Tudor a precizat că, totuşi, contestaţia nu va putea înlătura măsurile pentru recuperarea  banilor cu care s-a prejudiciat bugetul de stat, în accepţiunea Curţii de Conturi Călăraşi.

Curtea de Conturi susţine că juristul ISJ Călăraşi şi-ar fi acordat un spor de mobilitate (de 25%) fără să aibă dreptul, prejudiciul estimat de inspectorii fiscali fiind de 20.651 RON. Aceşti bani ar trebuie recuperaţi de la consilierul juridic Sofica Dincă, care de la sfârşitul verii se află într-un prelungit concediu medical – conform lui Constantin Tudor.

Inspectorii Curţii de Conturi impută şi acordarea unor salarii de merit, la nivelul ISJ Călăraşi, suma totală a prejudiciului creat, după Curtea de Conturi, fiind de 53.105 RON. Banii ar trebui recuperaţi de la fostul inspector general şcolar Lucian Pavel (decedat în luna mai 2009), fosta inspectoare general şcolară Silviana Şestacovschi, contabila şefă, consilierul juridic şi consilierul de la Serviciul de salarizare.

Curtea de Conturi Călăraşi vine şi cu acuzaţia de încasare a unor ore suplimentare, fără respectarea legii. Astfel, în anul 2008, jurista Sofica Dincă, aflată în concediu de medical, ar fi încasat contravaloarea unor ore suplimentare efectuate sâmbăta şi duminica în sumă totală de 1405 RON.

Contabila şefă, Petre Gherghina, a încasat şi ea 2511 RON din ore suplimentare pontate sâmbăta şi duminica, în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă.

Foştii inspectori generali şcolari, Pavel Lucian şi Silviana Şestacovshi au încasat bani din ore suplimentare, fără aprobarea Ministerului Educaţiei. Suma pe care Lucian Pavel ar fi încasat-o ilegal este de 4990 RON.

Fosta inspectoare general şcolară Silviana Şestacovschi a încasat din ore suplimentare, neaprobate de Ministerul Educaţiei, 3103 RON în anul 2008, iar în 2009 – numai în patru luni suma încasată a fost de 6243 RON. Bani pe care Curtea de Conturi solicită ca aceştia să-i dea înapoi.

Curtea de Conturi Călăraşi a găsit, la ISJ Călăraşi, nereguli şi în modul în care au fost întocmite unele documente pentru finanţări europene. Controlul Curţii de Conturi a vizat activitatea desfăşurată în cadrul ISJ Călăraşi din anul 2007 până în 2009 – momentul în care conducerea Inspectoratului a fost preluată de Constantin Tudor.

www.infomuntenia.ro

Călăraşi: Concurs de tenis de masă – Cupa CORYGIM

Nu-i de glumă: Trei şcoli şi o grădiniţă închise de gripa porcină, la Călăraşi