D.G.A.S.P.C. Călărași: Tânărul Mihai Pripici a obținut ,,Permis pentru viitor”

În fiecare an, Fundația Pentru Comunitate – o organizație non-profit – înființată în 2008, la Cluj, întreprinde activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, cu scopul de a sprijini copiii și tinerii talentați, în realizarea viselor și proiectelor pe care le au.

A IV-a ediție a programului ,,Permis pentru viitor” a fost organizată de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în cazul celor care se află deja în activitate.

La preselecția organizată de fundație au dorit să participe și câțiva tineri instituționalizați la Complexul de Servicii ,,SERA”, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași.

Pentru obținerea finanțării, aceștia au respectat condițiile de înscriere și au transmis spre analiza fundației documentele necesare.

În acest sens, au fost implicați, direct, în activități de:

– identificare a unui mentor (care să supravegheze tânărul în timpul efectuării școlii de șoferi);
– de solicitare a scrisorilor de recomandare;
– de obținere a documentelor de la ANAF, care să ateste situația financiară;
– de completare a unui C.V., a cererii de înscriere în program, de redactare a scrisorii de motivație personală;
– de identificare a unei școli de șoferi autorizate.

Dosarele complete au fost evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali, iar punctajul s-a acordat în funcţie de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială, lista câștigătorilor fiind aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate.

Din județul Călărași, două persoane au fost declarate câștigătoare ale programului ,,Permis pentru viitor”: o tânără din Oltenița și beneficiarul Centrului SERA, Mihai Pripici.

La nivel național, 45 de tineri vor beneficia de acest program, din 212 aplicanți.

Unii au citit și asta: