in ,

Dacia Duster s-a lansat la Geneva (foto+video)

La salonul de la Geneva, Dacia surprinde din nou lumea auto, prezentand al saselea model al gamei, Dacia Duster, un veritabil 4×4, modern si accesibil.

Incepand de astazi, 2 Martie, Dacia Duster poate fi comandat  in oricare din cele 100 de showroom-uri Dacia. .

Dacia Duster este un vehicul accesibil si economic:

–     la achizitie: Dacia Duster este disponibil in Romania de la 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4×2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4×4. Noul model ofera astfel un raport pret/spatiu/prestatii imbatabil.

–  in utilizare: Dacia Duster este echipat cu motorizari care consuma putin, iar costurile de intretinere sunt reduse.

Dacia Duster este fabricat la uzina din Mioveni. El va fi comercializat progresiv (in versiunile 4×2 si 4×4) in Europa, Turcia, Africa si in Orientul Mijlociu incepand cu sfarsitul lui martie 2010.

Duster este un vehicul cu ambitii internationale, atat din punct de vedere comercial, cat si industrial. Lansarea se va face progresiv in diferitele regiuni ale lumii, sub marca Renault sau Dacia, asa cum este deja cazul modelelor Logan si Sandero.

DACIA DUSTER, UN 4X4 VERITABIL

Cu o lungime de 4,31 m si o latime de 1,82 m, Dacia Duster este o masina compacta. Dimensiunile sale ii permit sa evolueze la fel de bine in traseu urban, cat si in off-road. Dacia Duster se prezinta ca un vehicul de teren cu linii seducatoare, fara a fi ostentative.

Un design de veritabil 4×4…

Partea fata se distinge prin design-ul robust si modern: aripile mari si rotunjite, ornamentul cromat al calandrului, blocurile optice duble, barele de pavilion impunatoare, precum si aspectul barei de protectie, nu lasa nicio urma de indoiala cu privire la apartenenta modelului Duster la universul vehiculelor 4×4. Garda la sol inalta, rotile de 16’’, pasajele rotilor si elementele de protectie a caroseriei invita soferul sa se aventureze pe cele mai dificile drumuri.

Clientii vor putea opta pentru pachetul optional „Pack Look”, acesta accentuand design-ul modern al noului vehicul. Pachetul cuprinde: jante de aluminiu de 16’’, geamuri cu tenta fumurie, bare de pavilion longitudinale, oglinzi retrovizoare, scut de protectie fata/spate si protectie praguri, toate cu aspect crom satinat. O gama completa de accesorii completeaza aceasta alura unica.

La interior, pozitia inalta la volan ofera soferului cea mai buna vizibilitate si confort la drum lung. Design-ul interior evolueaza in functie de versiune de la ambianta „Carbon Foncé” la cea „Brun Shiny”. Duster dispune de pachetul optional „Pack Piele” avand scaunele, volanul si manerul schimbatorului de viteze imbracate in piele. O atentie deosebita a fost acordata ergonomiei comenzilor. Comanda 4×4 intuitiva este amplasata ergonomic pe consola centrala conferind usurinta in utilizare.

…. si capacitati reale de off-road

Duster a fost conceput pentru a infrunta toate tipurile de drumuri, oriunde in lume. Pentru a raspunde unor nevoi de utilizare variate, Duster va fi disponibil atat in versiunea 4×4, cat si 4×2. Versiunea 4×2 raspunde nevoilor clientilor care se afla in cautarea unui vehicul cu o garda la sol importanta, cu o pozitie de condus inalta si sigura. Duster se adapteaza tuturor conditiilor de drum datorita:

–  garzii la sol importante, de 210 mm
–  consolelor scurte (822 mm in fata, 820 mm in spate),
–  unghiurilor de trecere importante (30° pentru unghiul de atac si 36° pentru unghiul de degajare).

Dacia Duster este un vehicul usor de exploatat. Masa sa, deosebit de redusa pentru gabaritul pe care-l are, este de 1160 kg pentru versiunea 4×2 si de 1250 kg pentru versiunea 4×4. Avand dimensiuni compacte, Dacia Duster este o masina foarte agila.

Dacia Duster este dezvoltata pe platforma Logan, cu o punte fata de tip pseudo Mac Pherson cu brate triunghiulare. La versiunea 4×4, puntea spate este multibrat de tip Mac Pherson.

Dacia Duster 4×4 este echipata cu o cutie de viteze in 6 trepte cu o prima viteza scurta (5,79 km/h pentru 1000 tr./min). Aceasta solutie simpla ofera posibilitatea deplasarii la o viteza foarte redusa pe teren accidentat. Totodata, ea permite un demaraj usor cu masina incarcata sau atunci cand se afla pe o rampa foarte inclinata.

Un raport pret / spatiu imbatabil

Daca preturile Daciei Duster sunt comparabile cu cele ale masinilor de clasa mica, dimensiunile sale exterioare si interioare tin mai degraba de categoria superioara a modelelor compacte.

Dacia Duster ofera un spatiu confortabil pentru 5 adulti, comparabil cu cel al modelului Logan berlina.

Duster propune un portbagaj foarte incapator in comparatie cu cel al modelelor concurente. Volumul acestuia ajunge pana la 475 dm³ (in functie de versiune). Cu bancheta rabatata, Dacia Duster ofera un volum de incarcare impresionant care ajunge pana la 1 636 dm³ (in functie de versiune).

Motorizari fiabile, economice si cu emisii de CO2 reduse

Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4×2 si 4×4, cu motorizari pe benzina 1.6 16v 105 cp si diesel dCi 85 cp, dCi 110 cp, care au fost deja testate pe numeroase vehicule ale Grupului Renault.

Aceste motoare raspund perfect criteriilor de cost, robustete si usurinta de intretinere care caracterizeaza marca Dacia.

Duster are un consum redus, iar bilantul ecologic este unul performant. Emisiile versiunilor dCi incep de la 135 g CO2/km pentru versiunea 4×2, care primeste astfel eticheta Dacia eco² – si 145 g CO2/km pentru versiunea 4×4.

Un model economic atat la achizitie, cat si la exploatare

Costurile de intretinere  au fost puternic diminuate prin prelungirea intervalului la care se face schimbul de ulei, al placutelor de frana si al anvelopelor. Inlocuirea filtrelor de aer se va face la 90 000 km/ 4 ani, iar cea a filtrului de carburant se va face la 60 000 km, si nu la 40 000 km.