Pe cine s-a supărat Dan Alexa, la Călărași: “Poate alții nu pot s-o spună, dar o spun eu”

Antrenorul Dan Alexa alături de președintele Clubului, Florin Brișan

Ultima conferință de presă, cea dinaintea partidei dintre Dunărea Călărași și Poli Iași, a arătat jurnaliștilor un antrenor ușor supărat, chiar dezamăgit de modul în care unii dintre călărășeni înțeleg să-și arate sprijinul pentru echipa de fotbal.

Dan Alexa: „Vreau să spun o opinie personală. Vreau ca lumea să înțeleagă acest lucru. Poate alții nu pot s-o spună, dar o spun eu. Mă așteptam la lumea din Călărași cu potență financiară să vină lângă echipă. La meciurile importante, lojele sunt pline, toți cei care vorbesc sunt cu sufletul lângă echipă, dar nu au ajutat cu nimic.

Aud discuții, numai conflicte. Să-i facă rău lui x sau y. Din cauza discuțiilor, suntem mult sub nivelul Ligii 1. Se încearcă aducerea unor sponsori, vin prea puțini sau deloc. Când sunt meciuri importante, nu ai loc de ei, dar în schimb nu ajută cu nimic această echipă. Lumea este supărată că am pierdut la Dinamo. Acum un an și jumătate când am venit eu la această echipă, lumea se mândrea cu un amical jucat cu Dinamo pe vremea domnului Tărăcilă… Știu că deranjez, dar spun purul adevăr.

Toți cei care sunt pe lângă echipă fac tot posibilul să nu retrogradăm. Sunt fotbaliști care au câștigat competiții în cariera lor și au venit la Călărași ca să ne salvăm. Dar nu putem singuri! Așa… să ne ajutăm din gură, toți vorbesc. Și ceilalți care se bucură când pierdem ce așteaptă? Așteaptă o retrogradare. Nu va mai fi fotbal la Călărași! Vă spun 100%, de acest nivel. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă s-a vrut Liga 1 trebuie să se facă eforturi. Dacă vrei 3 bilete la un meci important nu mai găsești! Gratis! (Alexa se referă la cei care vor invitații gratuite în loc să plătească bilet – n.r.) E greu să plătești și biletul. Toți suntem lângă echipă, altfel…

Îmi doresc să reușesc, să fac performanță. Am refuzat oferte importante să rămân la Călărași. Dar vreau ca cei care decid sau cei care pot implica să se implice mai mult. Respect enorm de mult lumea din Călărași, toți spectatorii care vin la meciuri, respect galeria,și ei merită o echipă în liga I. În rest e vrăjeală. Hai că mergem, îi păcălim pe ăia, îi păcălim pe ăilalți… Nu mai merge! Unde sunt oamenii ăia de bine din Călărași care iubesc fotbalul?! Că nu-s mulți. E vrăjeală multă.”

Unii au citit și asta: