Dan Barna la Călărași: “Îi reprezint pe cei care cred că vechea clasă politică și-a terminat și benzina și credibilitatea”

Candidatul la Președinție al Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a fost prezent la Călărași, unde s-a întâlnit cu susținătorii săi, dar și cu cetățeni care au fost curioși să-i pună întrebări.

Dan Barna a recunoscut că s-a apucat de politică mai mult din curiozitate, să vadă dacă îi place meseria de politician. Apoi, liderul USR spune că a s-a implicat din necesitate, reprezentându-i pe cei care cred că vechea clasă politică și-a epuizat resursele de competență și credibilitate.

Dan Barna: “Eu nu am fost pregătit să devin parlamentar în momentul în care am decis să mă implic în politică, nu eram pregătit nici să devin purtător de cuvânt al partidului, la două săptămâni după ce am intrat în Parlament.

Planul meu era să stau discret deputat de Sibiu, timp de patru ani, să văd dacă mă pricep la politică, să văd dacă-mi place meseria de politician. Am plecat de acasă cu gândul că mai văd eu ce se întâmplă peste 4 ani. Nu eram pregătit nici să devin președintele celui de al treilea partid parlamentar, dar în contextul pe care îl știți am ajuns și președinte.

Totul, de când am decis să mă implic în politică a fost, „nu ești pregătit pentru asta, dar trebuie să o faci”. Candidatura la Președinție este cumva în aceeași logică, dar într-o măsură mai mică pentru că în toți acești trei ani de politică, am devenit mult mai pregătit pentru politică dar exact în ritmul și la fel ca USR. Câți dintre dumneavoastră se gândeau acum 2-3 ani că vom fi într-un sediu de partid politic, că vom fi hotărâți să facem politică?! Foarte puțini. Majoritatea eram în logica în care eram și eu, politica să o facă alții, noi ne vedem de viață de carieră, de viața noastră…

Am ajuns să facem lucrul acesta pentru că nu s-a mai putut, pentru că e nevoie.

Am ajuns să facem lucrul acesta pentru că nu s-a mai putut, pentru că e nevoie. Există un sfert de Românie care spune că așa nu se mai poate, care are încredere în Alianța USR-PLUS, votul din 26 mai a arătat acest lucru și bucata aceasta de Românie are nevoie să fie reprezentată inclusiv la alegerile prezidențiale. Eu îi reprezint exact pe acești oameni și vreau să-i reprezint. Și cred că destinul, competența, cariera anterioară, cei 20 de ani în proiecte europene mă vor ajuta să fac ce trebuie.

Eu îi reprezint pe oamenii care cred că lucrurile pot fi făcute altfel, care cred că vechea clasă politică și-a terminat și benzina și credibilitatea și e nevoie de altceva. Și atunci mi se pare că e nevoie la Cotroceni de această energie, acest aer proaspăt adus de Alianța USR-PLUS. Din aceste motive mi-am asumat candidatura.

Nu a fost o decizie ușoară. Mi-am asumat această onoare și cinste de a reprezenta partea aceasta de oameni care au decis să se implice în politică și să încerce să schimbe lucrurile, să le ducă într-o direcție nouă. E o chestie de asumare și am și încrederea că pot să fac asta, să fac față onorabil provocărilor.”

Unii au citit și asta: